Najnovije

SEVAJU VARNICE MEĐU ŠIPTARIMA: Kurti optužuje Haradinaja!

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti optužio je danas odlazeću vladu Ramuša Haradinaja da koristi institucionalni vakuum za zloupotrebe.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Za Kurtija se očekuje da bude kosovski premijer posle potencijalnog koalicionog dogovora sa DSK.

Trenutna vlada, navodi Kurti, koristi institucionalni vakuum za donošenje odluka koje štete kosovskom budžetu, zapošljavaju svoje pristalice, članove stranke, porodica i postavljaju na kljucne pozicije nekompetentne ljude, za smatra da su potencijalni blokatori, piše Lajmi.

“Zloupotreba se manifestovala na skoro sve moguće načine, a uglavnom imaju tri zajednicke stvari: udobnost partijskih militanata i članova porodica na odgovornim pozicijama, ometanje rada nove vlade postavljanjem na važne pozicije nesposobnih pojedinaca i pričinjavanje štete budžetu”, rekao je Kurti.

On poručuje da će sve takve odluke poništiti i donosioce odluka smatrati odgovornim.

Prema njegovom mišljenju, odluka o premeštaju osoblja pojedinih ministarstava u privatne prostore sa ogromnim iznosom mesecne kirije, ilegalna imenovanja u diplomatskim službama, pokušaji da se nastavi proces sa korumpiranim i sumnjivim postupkom imenovanja notara, imenovanja u ministarstvima, javnim preduzećima i vladinim agencijama, neke su od štetnih i nezakonitih odluka odlazeće vlade, prenosi Kosovo Onlajn.

Ako popustimo na Kosmetu, sledi strašan scenario! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA