Najnovije

HAOS U STUDIJU! ZARATILI LAZANSKI I ŠEŠELJ: Možemo bez EU, ali tzv. Kosovo nam pravi zamku!

U studiju TV Pink su gostovali predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji i Sandra Božić iz Srpske napredne stranke. 

Miroslav LAzanski i Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Voditeljka je na početku emisije primetila da je Šešelj u studio ponovo doneo knjige.

- Večeras nisam doneo u nameri da provociram, već sam doneo svoju najnoviju knjigu "U Srebrenici nije bilo genocida" - rekao je predsednik SRS. 

Šešelj je na početku izrazio i svoje protivljenje tzv. "mini šengenu", rekavši da je to uvredljiv naziv i da su oni koji su za EU sanjali uniju sa Nemačkom i Francuskom, a sad im se nudi unija sa Albanijom i Severnom Makedonijom, što je poraz onih koji su za EU.

Ipak, dodao je da je za saradnju i na ovaj način, ali da se plaši da je moguće da Albanci sa Kosova i Metohije žele u "mini šengen" kao država, dok su u CEFTA sporazumu označeni sa fusnotom.

- Ništa to neće značiti, iseljavanje će se nastaviti u Evropske zemlje, jer njima ova radna snaga najviše odgovara - smatra predsednik SRS.

Sandra Božić iz SNS kaže da u "mini šengenu" tzv. Kosovo može da bude zastupljeno samo kao u CEFTA sporazumu. 

- Region nam se prazni i potrebno je napraviti povoljan ekonomski ambijent za mlade. Balkanske zemlje su odlučile da sarađuju. Suština jeste u tome da u nekom periodu neće biti proširenja, pa je tako za zemlje regiona ovo odlična ideja, kako bi se ujedinili oko slobodnog kretanja kapitala, ljudi i tako dalje - kaže ona.

Lazanski je rekao da je za slobodan protok ljudi, kapitala i robe.

- Vidite koliko kamioni čekaju na granicama, tu se pravi velika šteta. Bitno je da pokažemo Briselu da imamo inicijativu i alternativu - rekao je Lazanski. 

Na koji način se rat velikih sila reflektuje na nas! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA