Najnovije

ŠIPTAR MUSTAFA OTKRIO KARTE: Tražiću u Tirani da se Preševo, Bujanovac i Medveđa priključe tzv. Kosovu?!

Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) i bivši gradonačelnik Preševa, Ragmi Mustafa, najavio je da će sutra u Tirani ponovo pokrenuti pitanje pridruživanja tri opštine juga centralne Srbije tzv. Kosovu, koje, kako je rekao, izbegava to pitanje iz straha da bi Srbija mogla da traži nešto za uzvrat.

Ragmi Mustafa (Foto: Jutjub)

Mustafa tvrdi da Albanci tzv. Preševske doline zahtevaju realizaciju rezultata postignutih na referendumu 22. marta 1992. o pridruživanju tzv. Kosovu.

Za albansku RTV Ora rekao da je u poslednje vreme na KiM došlo do negativnih tendencija u pogledu tog zahteva, koji se, kako je rekao, u Prištini, izbegava.

Zato će, dodao je, ovaj zahtev obnoviti na sutrašnjoj konferenciji u Tirani na temu "Uloga Albanije u promociji interesa Albanaca na Zapadnom Balkanu", koju je organizovao v.d. ministra spoljnih poslova Albanije Gent Čakaj.

"Sutra ću zamoliti sve albanske političare da podrže tu inicijativu na pravo Albanaca tzv. Preševske doline na priključenje tzv. Kosovu. U poslednje vreme u albanskoj politici je bilo veoma zanimljivih frustracija. Tzv. Republika Kosovo izbegava ovaj zahtev Albanaca, zbog toga što bi Srbija mogla nešto da traži za uzvrat", rekao je Mustafa.

Ponovio je i da Albanci u tzv. Preševskoj dolini treba da imaju ista pravao koja imaju Srbi na tzv. Kosovu.

On tvrdi da Albanci u tzv. Preševskoj dolini, na jugu centralne Srbije, čekaju već 100 godina i ne veruju ni da će, čak i ako bude postignut sporazum Beograda i Prištine, Albanci ostvariti svoja prava na tom prostoru.

"Zato zahtevamo da se primene rezultati referenduma od 22. marta 1992. i realizuju ideali Oslobodilačke vojske za Preševo, Bujanovac i Medveđu, kao i primeni politička platforma koju su albanske političke stranke usvojile 2006. godine, a koja podrazumeva priključenje Preševa, Bujanovca i Medveđe tzv. Republici Kosovo, gde im je i mesto", rekao je Mustafa.

Pročitajte OVDE šta je Aleksandar Dugin poručio Srbima.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA