Najnovije

DATA JE ZAKLETVA U KRVI: Idemo u rat sa Izraelom do kraja! Cilj: Buđenje arapskog naroda protiv cionističkog okupatora!

Portparol iračke paravojne grupe Harakat Al-Nujaba rekao je ove nedelje ruskom novinaru Demiru Nazarovu da će se "boriti protiv Izraela u svakom ratu" u bliskoj budućnosti.

Iračka paravojna grupa Harakat Al-Nujaba (Foto: jutjub)

 

Ruski novinar upitao je portparola, "Izraelci veruju da ćete učestvovati u bilo kojem mogućem ratu između Libana i Sirije, kako vi to vidite?"  „U skladu sa verskom obavezom i zbog naših principa, trebalo bi da se protivimo ovom okupacionom režimu. I u bilo kojem ratu protiv Izraela sigurno ćemo stajati uz druge grupe otpora, i uglavnom pored libanskog Hezbolaha ", izjavio je portparol, Nasr Al-Šamari.

"U slučaju bilo kakvog rata između Hezbolaha i Sirije protiv cionističkog režima, biće nam čast da stanemo na liniju fronta formiranu protiv Izraela radi vraćanja prava arapskih i muslimanskih naroda", nastavio je.

U drugom delu intervjua, Al-Šamari je kritikovao vojnu intervenciju Turske na istoku Sirije, nazivajući je kršenjem međunarodnih propisa i suvereniteta Sirije. „Sirijska nacija i njeni saveznici dali su neprocenjivu krv u odbrani sopstvenog suvereniteta. Stoga od Turske tražimo da odmah napusti Siriju.

"Zaključio bi kritikovanjem nekoliko zemalja Bliskog Istoka, uključujući Saudijsku Arabiju, zbog njihove politike protiv Irana.”

Kako su američki bombarderi napali Siriju i bombardovali Alepo, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA