Najnovije

OMILJENI NEMAC SVIH DELIJA: Augentaler se prisetio čuvenog meča na Marakani i detalja koji ga još uvek proganja!

Klausa Augentaler je svojim čuvenim autogolom 24.aprila 1991, zauvek ušao u srca svih navijača crveno- belih, jer je na neki način bio deo veličanstvene istorije i osvajanja evropske a potom i svetske titule.

Zvezda će Bajern ugostiti danas od 21.00 u 5. kolu Lige šampiona, a on se sada u razgovoru za nemačke medije osvrnuo na taj za njega horor meč, koji ga je pratio kroz celu karijeru.

"Ne znam za datum, ali sigurno aludirate na revanš polufinala Lige šampiona u Beogradu. Izgubili smo u Minhenu sa 2:1 i bili smo primorani da preokrenemo. Dugo se činilo da će meč otići u produžetak, postigli smo izjednačujući gol i Bender je doveo Bajern u vođstvo", prisetio se Augentaler i nastavio.

"Igrali smo veoma samopouzdano u Beogradu, Jup Hajnkes nam je rekao da je sve otvoreno uprkos porazu. Već smo imali senzacionalan preokret 1989. u Milanu protiv Intera, bilo je 0:2, pa 3:1. Iako je Zvezda vodila u grotlu Marakane pred 80.000 fanatičnih navijača, izjednačili smo rezultat iz prvog meča. Nažalost, poklekli smo u mom pokušaju da odbranim udarac u poslednjem trenutku, propustili smo finale.

Iako se najviše pričalo o Augentaleru, imao je i golman Auman doprinos.

"Bio je malo zbunjen pošto su ga napali jedan ili dvojica jugoslovenskih igrača, pa je propustio loptu u svoj gol. To je fudbal", procedio je kroz zube Augentaler.

Nemac će meč  pamtiti i po tome što je umalo izgubio svoju dragocenu, taličnu ogrlicu.

Zvezda druga u Evropi, ispred Liverpula, Ajaksa, Barse, Juvea. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA