Najnovije

BRUTALNO RAZARANJE NEPRIJATELJA: Ruska i sirijska avijacija bombardovale nekoliko legla džihadista! Ovo su im glavne mete!

Ruske i sirijske vazduhoplovne snage danas su imale više akcija nad nebom iznad  severozapadne Sirije, pošto su njihovi avioni i helikopteri ciljali nekoliko lokacija koje pripadaju džihadističkim pobunjenicima u pokrajinama Latakija, Hama i Idlib.

Rusko i sirijsko ratno vazduhoplovstvo (Foto: pixabay. com)

Prema vojnom izveštaju pokrajine Latakija, ruske i sirijske vazduhoplovne snage u protekla 24 sata izvršile su preko 70 vazdušnih napada, a većina ovih udara se desila u južnom Idlibu i severoistočnoj Latakiji.

Konkretno, ruski i sirijski vojni helikopteri izvršavali su satne napade na položaje Islamske stranke Turkestan (TIP) oko ključnog grada Kabanija; ovi udari izazvali su brojne eksplozije u severoistočnoj oblasti pokrajine Latakija.

U međuvremenu, u pokrajini Idlib ruski i sirijski vojni avioni snažno su ciljali područja pod kontrolom Hadžat Tahrir Al Šam-a. Ovi udari koncentrisani su na okolinu Marat Al Numana, Kafr Nabla, Kafr Sijna i Rake.

Neki od ovih ruskih i sirijskih vojnih udara zabeleženi su i u obližnjem regionu Al Gab Rajin, gde veliki broj pripadnika Sirijske arapske vojske trenutno čeka naredbe za pokretanje nove ofanzive na džihadističke pobunjenike u tom području.

Nedavni porast vazdušnih napada sirijskih i ruskih vazduhoplovnih snaga dolazi u vreme kada se kopnene trupe Sirijske vojske pripremaju za napredovanje dublje u severoistočnu Latakiju i jugoistočni Idlib.

Ruski FSB sprečio zločin svetskih razmera! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA