Najnovije

"METLA 2020" NA POLITIČKOJ SCENI! Cilj novog pokreta menjanje Srbije i iskorenjivanje ''burazera"!

Na inicijativu Demokratske stranke Srbije (DSS) danas je osnovan Pokret ''Metla 2020'', sa ciljem, kako je rekao predsednik te stranke Miloš Jovanović, da okupi pojedince, organizacije i političke stranke koje će korenito da menjaju stvari u Srbiji.

Miloš Jovanović (Foto: Jutjub)

Jovanović je na osnivačkoj Konvenciji rekao da pre bilo kakvog ozbiljnog programa o ekonomiji, socijalnoj politici ili poljoprivredi, treba promeniti način funkcionisanja i pravila igre na političkoj sceni zemlje, odnosno izmenio proporcionalni izborni sistem, kako bi se iskorenili, kako je naveo, ''burazeri".

Okupilo ih je nezadovoljstvo trenutnom političkom scenom, a odluku da li će učestvovati u predstojećim parlamentarnim izborima još nisu doneli.

Između ostalog, žele da promene način na koji građani Srbije sada biraju svoje predstavnike, a naziv metla izabrali su jer "mnogo toga treba da se počisti".

Pokretu se kao samostalni član pridružio i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

"Želja i namera da otetu državu vratimo narodu i da jednostavno Srbiju očistimo od svega lošeg što nam se dešavalo proteklih godina", rekao je Novica Antić.

Okosnice pokreta su Demokratska stranka Srbije, Grupa za prosperitet Srbije, udruženja Tim za život, kao i Starosedeoci iz Kraljeva.

"Hajde da razbijemo snagu političkih stranaka, onda ćete razbiti tako i političko zapošljavanje, stranačko zapošljavanje, uticaj na medije, na javne tokove, na tendere, burazersku ekonomiju koja vlada Srbijom. Dok to ne uradimo, i najbolji program za ekonomiju, za socijalnu politiku, nećemo uspeti da sprovedemo. To je prvi i osnovni cilj koji moramo da uradimo ako hoćemo da ozdravimo - da uredimo konačno zemlju", kaže predsednik DSS Miloš Jovanović.

Pročitajte OVDE zašto su Hrvati vojno inferiorniji od Srbije.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA