Najnovije

VRATIŠE SE TEHNOLOGIJE OBOJENE REVOLUCIJE MAMI I TATI: u Sjedinjene Američke Države

Spiker Predstavničkog doma Kongresa SAD – demokratkinja Nensi Pelosi – požalila se da mnogi, posebno republikanci, mlitavo reaguju na impičment-proceduru, u stilu: predsednički izbori su već 2020-te pa neka izbori sve reše. Čak je upozorila: „To je opasna pozicija koja samo ukazuje da moramo dejstvovati bez odlaganja jer je predsednik (Tramp) pretnja legitimnosti izbora koji će se održati 2020-te“

Donald Tramp (Foto: flickr. com)

Piše: Dmitrij Kosirev

Neki nisu odmah ukapirali šta je Pelosi zapravo rekla. Ali, Tramp jeste i odreagovao je preko Tvitera: „U suštini, ona misli da ću ja pobediti i ne želi da rizikuje dozvoljavajući biračima da oni odluče“

Komentator ultrademokratskog The Washington Post mračno ukazuje: ankete pokazuju da je podrška impičmentu u padu, a da izborna podrška Trampu – što ga više priteruju uza zid – postaje sve jača. Zato bi demokrate, koje sa svojim NVO i fondovima stoje iza obojenih revolucija po svetu, da se protiv Trampa posluže upravo `obojenim tehnologijama`

Pre nešto manje od godinu dana tada nikome poznati Denijel Grinfild upozorio je: „Ovo je građanski rat, svaki građanski ratpočinje od politike, a puca se u poslednjoj fazi. Ako stalno odbacujete rezultate izbora na kojima niste pobedili, tada je diktatura ono što vi zapravo želite. Vaša diktatura“

Ko bi mogao i da pomisli. U Sjedinjenim Državama su krenuli razgovori o tehnologijama `obojenih revolucija`.

Konkretno: sada američke demokrate ne idu na izbore da ih pošteno dobiju, već sa namerom – da ospore njihove rezultate. Čak se za to od samog starta pripremaju.

Zato što je za njih demokratija - vlast demokrata, a ne onih za koje je bila većina birača.         

Ovo se razotkrilo za vreme impičment-procedure koja se u Predstavničkom (donjem) domu Kongresa SAD vodi protiv Donalda Trampa. Neki su bili uzbuđeni, pa su izrekli i poneško zbog čega su zažalili. A kako i ne bi kad impičment – ako za njih stvari ne krenu kako valja – može dovesti do potpune katastrofe (umesto Trampa) Demokratsku partiju, ako ne i svu Ameriku.

Lider Demokratske partije sada je, jer nema drugih iznad nje, spiker Predstavničkog doma Nensi Pelosi. A upravo je ona u jednom svom otvorenom pismu napisala: započeli smo slušanja protiv Trampa i njegovih ukrajinskih poslića, a mnogi na to – posebno republikanci – mlitavo reaguju, u stilu: predsednički izbori su već 2020-te pa neka izbori sve reše. Još je upozorila:

To je opasna pozicija koja samo ukazuje da moramo dejstvovati bez odlaganja jer je predsednik (Tramp) pretnja legitimnosti izbora koji će se održati 2020-te“.

Neki nisu odmah ukapirali šta je Pelosi zapravo rekla. Ali, Tramp jeste i odmah je odreagovao preko Tvitera:

„U suštini, ona misli da ću ja pobediti i ne želi da rizikuje dozvoljavajući biračima da oni odluče“.

I sva republikanska propaganda — a ona  je sve ljuća i sve jača – takođe je sa radošću iskoristila priliku da objasni demokratama do čega su stigli.

Evo primera njihove kontre: Pelosi, u suštini  govori da će – ako demokrate ne uspeju da obore Trampa (preko impičmenta) - legitimnost predsedničkih izbora biti sumnjiva pre nego što izbori i budu održani. To je cinizam. A nije prvi put jer su demokrate poslednjih decenija osporavale rezultate izbora svaki puta kada je pobeđivao republikanac.

Tako je bilo sa DŽordžom Bušom, tako je bilo i sa Trampo 2016-te. Demokrate priznaju samo svoje pobede.

Proceduru impičmenta su i pokrenuli da bi preko nje propagandistički oslabili Trampove šanse da pobedi na izborima jer znaju da su im za realni impičment potrebne i dve tećine glasova u Senatu SAD, a tamo su u većini republikanci.

Međutim, ni impičment  im ne ide kako su planirali. O tome već govore i same demokrate koje, kao i Pelosi, vide u čemu je opasnost.

Komentator ultrademokratskog The Washington Post mračno ukazuje: ankete pokazuju da je podrška impičmentu u padu, a da izborna podrška Trampu – što ga više priteruju uza zid – postaje sve jača.

Zato zamislite situaciju: Trampa odstranjuje od vlasti donji dom Kongresa SAD, to jest – demokrate, a odmah potom ga na vlast vraća gornji dok (Senat SAD), to jest – republikanci... A malo kasnije ga birači po drugi put uvode u Belu kuću.

Demokrate za to neće imati pravo da krive nikoga osim sebe samih.

Eto zašto su za Pelosi izbori opasnost. Eto zašto je lansirala pomalo smešnu ideju da Tramp ugrožava i samu legitimnost izbora.

Čime?

Time što demokrate na njima mogu izgubiti. Po toj logici je legitimna samo – zna se čija! – jednopartijska vlast.

A i sami izbori su loši ako se na njima ne glasa za koga treba.

Prisetimo se kako su ta ideologija i tehnologije bile eksportovane u Ukrajinu (ne jednom) i Gruziju, pa i u samu Rusiju (bez ikakve šanse za uspeh). A i u mnoštvo drugih zemalja.

Čim izbor birača ne bi bio po volji – kretale su političke diverzije ili masovni neredi na trgovima. I, evo: sada se ta tehnologija vraća u SAD i da izativa negodovanje.

Primera radi, pre nešto manje od godinu dana javno je nastupio tada nikome poznati Denijel Grinfild. A sada je već poznat jer su taj njegov nastup počeli da šire republikanci.       

Grinfild je tada upozorio: ovo je građanski rat; svaki građanski ratpočinje od politike, a puca se u poslednjoj fazi.

Još je doslovno izgovorio: „Kako počinje građanski rat? Dve ili više strana odbijaju da se saglase oko toga ko treba da upravlja zemljom. Toliko da ne mogu da to pitanje reše izborima – zato što ne pristaju da izbori reše – ko će biti glavni“.

Grinfild je nastavio ovako: „Možete mrziti drugu partiju. Možete misliti da je ta partija ono najgore što se zemlji može desiti. samo, i u tom slučaju morate da se spremate da dobijete prve naredne izbore. Jer, ako stalno odbacujete rezultate izbora na kojima niste pobedili, tada je diktatura ono što vi zapravo želite. Vaša diktatura“.

Neka Amerikanci sada objasne Ukrajincima i(li) Gruzinima da im nisu izvozili demokratiju već – diktaturu. I ne samo njima.

Odgovoriće vam: to nismo `mi` - to nije cela Amerika, to je tek njena polovina, to su – demokrate.

Iza svih obojenih revolucija stoje američke demokrate i njihove „nevladine organizacije“ i fondovi koje oni osnivaju po svetu radi „organizovanja pravilnih izbora sa pravilnim rezultatima“.

A druga polovina Amerike je uistinu  demokratična i dobra.

Hajde da uzmemo u obzir taj argument. Pa da na njega – u slučaju čega – podsetimo taj deo Amerike.

Maduro mobilisao vojsku povodom nove provokacije SAD i Kolumbije! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA