Najnovije

"POSTAVLJAMO LASERE I HIPERSONIČNE SISTEME": Putin direktno zapretio Americi, Rusija kreće u ofanzivu!

Rusija će pojačati svoj odbrambeni potencijal i razmestiti najmodernije oružje u svim borbenim dužnostima, ali to ne znači da Rusija preti nekome, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ruski hipersonični dron (Foto: Ria)

- Naša vojska i naša mornarica pokazale su svoju najvišu spremnost. Namera nam je da ojačamo naše odbrambene sisteme, stavimo u stanje pripravnosti hipersonične i laserske borbene sisteme, kao i ostalo moderno oružje a koje druge države nemaju - izjavio je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, Moskva je spremna da učini sve što je u njenoj moći da "pogura" proces razoružanja, uzimajući u obzir ruske najmodernije oružane sisteme čiji je osnovni zadatak da Rusiji garantuju bezbednost, s obzirom na rastuće pretnje.

Ova Putinova izjava dolazi nakon saopštenja američkog ministra odbrane Marka Espera u kom je navedeno da Moskva i Peking dovode u pitanje nadmoć Amerike na bojnim poljima, tako što energično razvijaju upotrebu veštaške inteligencije u vojne svrhe. SAD, kako je dodao Esper, ne smeju da kaskaju za njima.

PročitajteOVDE   ko kaže da Rusija i Kina mogu opet pokušati da utiču ko će biti novi predsednik SAD.

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA