Najnovije

PRIČA KOJA JE PRESUDNA ZA RUSIJU: Evo zbog čega je ovaj čovek opasniji za Putina od NATO! (VIDEO)

Bivši pukovnik Federalne službe bezbednosti, nekadašnji KGB, Kiril Čerkalin spreman je da vrati u državnu kasu rublje, dolare i evre u ukupnoj vrednosti od preko šest milijardi rubalja, što je oko neverovatnih 85 miliona evra koje je uzeo kao mito. Kod pukovnika je pronađeno 810 miliona rubalja, 72,7 miliona dolara, 8,5 miliona evra i 4.000 britanskih funti.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Čerkalin se saglasio da vrati oduzeti novac, ali da mu se pri tom ne oduzimaju nekretnine koje ima. On je vlasnik pet stanova, dve kuće i šest placeva površine 7.116 kvadratnih metara.

U Službi federalne bezbednosti Kiril Čerkalin je od 1998. godine, a načelnik Druge uprave je od 2011. Najzanimljivije od svega je činjenica da je njegov zadatak bio upravo borba protiv kriminala u bankarskoj sferi i borba protiv korupcije!

Hapšenje pukovnika Kirila Čerkalina u aprilu ove godine je dobilo u Rusiji veliki publicitet jer je on rukovodio tzv. Upravom K u Federalnoj službi bezbednosti Rusije koja je zamišljena kao uzor čestitosti, pa je čak kontrolisala i rad centralne banke Rusije.

Čerkalin je svakog meseca uzimao 50.000 dolara mita od bankara Aleksandra Mazanova, vlasnika Transportne banke, koji je novac pukovniku donosio na posao ili u obližnji kafe. Transportna banka je bila među sto najvećih banaka u Rusiji. NJen vlasnik Aleksandar Mazanov je kupovao skupe nekretnine, automobile i jahte. Kad se klupko raspetljalo, ispostavilo se da se banka bavila i pranjem novca.

Većina novca bila u stanu koji je specijalno bio kupljen za te svrhe. Interesanto da je deo novca Čerkalina čuvao pukovnik Ministarstva policije Dmitrij Zaharčenko, koji je u tom ministarstvu bio na čelu Odeljenja za borbu protiv korupcije.

Dok ruske vlasti ističu da hapšenja takvih ljudi dokazuju da u društvu nema nedodirljivih i da se vodi stalna borba protiv korupcije, na drugoj strani ogorčeni građani se sve češće pitaju ima li neki deo društva u kome se nije raširio lopovluk. Nije bez razloga predsednik Putin više puta isticao da je za Rusiju korupcija opasnija od NATO.

Ruska ratna mornarica postala je nesavladiva ratna sila! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA