Najnovije

VODEĆE INSTUTUCIJE SAD: Rusija i Kina mogu opet pokušati da utiču ko će biti novi predsednik SAD

Čelnici više vodećih američkih institucija upozoravaju da će Rusija, Kina i Iran i nadalje pokušavati da utiču na izbore u SAD, da utiču na sam tok glasanja ili na odnos birača prema kandidatima za predsednika Sjedinjenih Država – objavila je agencija Bloomberg.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Precizirala je da je to zajedničko upozorenje američkog ministra pravde Vilijama Bara, šefa Pentagona Marka Espera, vd ministra unutrašnje bezbednosti Kevina Makelinena i drugih visokih zvaničnika SAD.

Iako su se ovako `zahuktali`, priznali su da dosad nema nikakvih i ničijih pokušaja uticanja na američki predizborni proces.

Ovaj nastup Bara, Espera i ostalih uopšte nije vrh „američkog koplja“.

Zamenik američkog ministra unutrašnje bezbednosti Dejvid Glaui izjavio je da Rusija i Kina i preko svoje antiterorističke borba „podrivaju Sjedinjene Države i njihovu ulogu“ u svetu.

Naglasio je da se Rusija, Kina i Iran  prema SAD drže neprijateljski i da predstavljaju pretnju ne samo SAD nego i „globalnim demokratskim principima“.

Glaui je čak naglasio da se SAD navodno nikada poslednjih decenija nisu suočavale sa „opasnostima ovakvog nivoa“.

Glaui tvrdi i da tri pomenute zemlje teže da podriju SAD, da ih destabilizuju i diskredituju.

To ugrožava – kako je rekao – i američku infrastukturu i integritet američkog društva i veru Amerikanaca u sve ono na čemu SAD počivaju.

Vd šefa Nacionalnog centra SAD za borbu protiv terorizma Rasel Travers izjavio je da su konkurenti SAD prisutni i u zonama koje su ključne za borbu protiv ekstremista i da ugrožavaju  sposobnost Amerikanaca da „rukovode lokalnim operacijama».

Travers je posebno upozorio da Rusija i Kina svoje antiterorističke programe koriste za kampanju sračunatu na pordivanje i zamenu uloge SAD  u Africi, Aziji i Bliskom istoku.

Pročitajte OVDE  zašto Rusija nije priznala republike Donbasa.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA