Najnovije

NATO KANDŽE STEŽU SRBIJU SVE VIŠE! Usvojen drugi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva naše zemlje i severnoatlantskog pakta!

Usvajanje novog IPAP-a predstavlja još jednu potvrdu uzlaznog trenda partnerske saradnje Srbije sa NATO, kažu u MSP-u

Aleksandar Vučić (Foto: jutjub/Pravda)

Okončana je danas procedura usvajanja drugog ciklusa Individualnog akcionog plana partnerstva - IPAP, između Srbije i NATO, za period 2019-2021. godina, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je navedneo, usvojeni dokument za polazište ima jasno definisanu politiku vojne neutralnosti Srbije, čija je suština odsustvo želje za pristupanjem NATO ili bilo kom drugom vojnom savezu u svetu.

- Istovremeno, dokument svedoči o spremnosti da se ostvari partnerska saradnja, podeli odgovornost u realizaciji zajednički definisanih interesa i suočavanja sa bezbednosnim izazovima koji su u savremenom svetu nedeljivi - kaže se u saopštenju.

Usvajanje novog IPAP-a predstavlja još jednu potvrdu uzlaznog trenda partnerske saradnje Srbije sa NATO, kažu u MSP-u.

Novi dokument koncipiran je saglasno principima Partnerstva za mir, a to su dobrovoljnost, transparentnost i fleksibilnost, gde smo u skladu sa našim civljevima i interesima zajedno sa NATO opredili prioritetne oblasti u kojima možemo na najbolji način da dalje unapređujemo partnersku saradnju, navedeno je u saopštenju.

Knjigu “Mrežni rat protiv Srba” možete kupiti u knjižarama Delfi, ili naručiti putem interneta na linku OVDE. Čitaoci iz inostranstva knjigu mogu naručiti u elektronskom formatu na linku OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA