Najnovije

PRLJAVI TRIKOVI ZAPADA DA POSVAĐAJU SRBE I RUSE: Na delu neviđena antiruska propaganda! Optužuju Putina da je osnovao OVK!

Samozvani bezbednosni stručnjak Darko Trifunović tvrdi da je Putin obučavao Šiptare dok je bio šef KGB u Istočnoj Nemačkoj. To je nastavak kampanje koja treba da Srbima ogadi Ruse i Rusiju

Samozvani bezbednosni stručnjak Darko Trifunović (Foto: jutjub)

Samozvani bezbednosni stručnjak Darko Trifunović optužio je juče predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina da je osnovao OVK, odnosno da je obučavao albanske teroriste dok je bio šef KGB u Istočnoj Nemačkoj.

Trifunović je, gostujući u Jutarnjem programu, rekao da je ova zločinačka organizacija osnovana sredinom osamdesetih godina prošlog veka i da je ključni čovek u njenom stvaranju bio Putin, u to vreme prvi čovek sovjetske obaveštajne službe u Berlinu.

Teorija bez pokrića

Trifunović je juče za Informer ponovio svoje sumanute tvrdnje i rekao da stoji iza svega jer navodno poseduje dokumente Savezne službe državne bezbednosti bivše Jugoslavije u kojima ovo piše.

Prema njegovim rečima, Albanija i Istočna Nemačka osamdesetih godina 20. veka bile su pod punom kontrolom sovjetskih službi, koje su i osnovale OVK.

To je američko čudovište

“OVK je teroristička organizacija koju su osnovali, finansirali, obučavali i pomagali samozvani eksperti SAD i CIA” - Stefan Stamenkovski, lider 'Zavetnika'

- OVK je osnovana osamdesetih godina pod nazivom Staljinističko-lenjinistički pokret Albanaca za odvajanja od Jugoslavije. Ova organizacija napravljena je od strane Štazija, tajne službe Istočne Nemačke, i albanske tajne službe Sigurimi. U to vreme, Albanija i Istočna Nemačka bile su pod kontrolom sovjetskih službi. Čovek koji je bio ključan u stvaranju šiptarske terorističke organizacije bio je lično Putin. On je u to vreme vrbovao i Angelu Merkel da radi za Moskvu. Sve ovo ne govorim ja, već stoji u dokumentima Savezne službe državne bezbednosti Jugoslavije - tvrdi Trifunović, koji zanemaruje činjenicu da je OVK, po svim relevantnim izvorima, osnovana tek 1993. godine, a da je Putin bio agent KGB u Istočnoj Nemačkoj od 1985. do 1989. godine.

Komentarišući ove navode, bezbednosni stručnjak Milan Petrić ističe da je Trifunovićeva teorija bušna sa više strana.

- Ova tvrdnja o Putinu uopšte ne pije vodu jer on u to vreme nije imao ovlašćenja za takve krupne međunarodne programe. Uostalom, da je to istina, Rusija bi valjda i danas rukovodila terorističkom OVK. To znači da do ratova na Balkanu ne bi ni došlo, jer Rusija ne bi huškala jednog saveznika na drugog. Sumnjam da je i ova tvrdnja deo antiruske propagande. Ona se uklapa u sve učestalije teorije da je Rusija kriva za sve krize čiji su pravi autori NATO pakt i EU - naglašava Petrić.

Lider 'Zavetnika' Stefan Stamenkovski kaže da je Darko Trifunović poznat kao neko ko za račun zapadnih mentora koristi svaku priliku da pljuje po Rusiji i Rusima.

- Trifunović je poznat i po tome što se lažno predstavlja da je redovni profesor Fakulteta bezbednosti, pa je i sam dekan fakulteta morao otvorenim pismom da to demantuje i da se ogradi od ovog samozvanog profesora i eksperta. Najbolji pokazatelj o tome koliko je ostrašćen jeste nivo laži i neistina kojima se služi i kada je u pitanju OVK. To je teroristička organizacija koju su osnovali, finansirali, obučavali i pomagali samozvani eksperti SAD i CIA. Sa druge strane, Ruska Federacija i Putin zastupaju stav o nedeljivosti naše teritorije i ne prihvataju da se prekraja međunarodno pravo i Rezolucija 1244. Upravo ruskim lobiranjem sprečen je ulazak 'Kosova' u Unesko i Interpol - podseća Stamenkovski.

Ništa bez dokaza

Politikolog Aleksandar Pavić kaže da za ovakve krupne optužbe moraju da postoje jasni dokazi.

- Kada neko iznosi tako ozbiljnu optužbu na račun bilo koje javne ličnosti, a pogotovo predsednika najmoćnije nuklearne sile na svetu, a uz to još i Srbiji bliske savezničke zemlje, morao bi za to da iznese ozbiljne dokaze da bi bio ozbiljno shvaćen. U ovom slučaju, nikakvi dokazi nisu ponuđeni, tako da je i optužba neozbiljna. S druge strane, ako poseduje dokumente, moraće da ih pokaže, inače je ovo samo tvrdnja bez pokrića - zaključuje Pavić.

Koje je pravo poreklo Aljbina Kurtija saznajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA