Najnovije

PREDSEDNICA HRVATSKE NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA I SKANDALIMA: Kolinda odala počast osuđenom ratnom zločincu Praljku

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odala je počast osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku, koji se pre dve godine ubio u haškom sudu.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Jutjub)

Ona je na društvenim mrežama objavila fotografiju Praljka, na kojoj se nalaze i hrvatska zastava kao i beli krst. Istu fotografiju na Fejsbuku je objavio u petak i njen savetnik Tomislav Madžar.

Kolinda nije želela ni posthumno da oduzme odlikovanja Slobodanu Praljku zbog činjenice da je osuđen za ratne zločine u haškom sudu.

"Ti ljudi su dobili odličja za odbranu od velikosrpske agresije i ja ta odlikovanja neću da im oduzmem", rekla je tada Kolinda novinarima.

Međutim, ona nije prisustvovala komemoraciji. Novinari su je tada pitali i zašto nije bila na komemoraciji Praljku, a ona je odgovorila da se država vodi razumom, a ne emocijama.

Praljak se ubio u haškom sudu 29. novembra 2017. godine. Kada je haški sudija pročitao da se Praljkova krivica potvrđuje, on je izjavio da nije ratni zločinac i onda je u televizijskom prenosu uživo popio otrov. Praljak je osuđen u Hagu, a odgovoran je za niz strašnih zločina u BiH.

Pročitajte OVDE kome Amerikanci šalju moćno naoružanje.

Izvor: Index. hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA