Najnovije

SIRIJSKI HELIKOPTERI SATIRU DŽIHADISTE U KABANIJU: Teroristi napali vojsku, a onda je za njih usledio pakao! Islamisti se kriju po tunelima

Ratni helikopteri Sirijske arapske armije (SAA) tokom dana žestoko su bombardovali položaje džihadista na severoistoku Latakije.

SAA je helikopterima gađala neprijateljska uporišta (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji, prenosi da u ovim napadima SAA nije koristila avione zbog lošeg vremena, već samo helikoptere.

Napadi na položaje džihadista traju tokom celog dana, a glavna meta je glavno uporište terorista grad Kabani i njegova okolina. Navodi se da je ova akcija odgovor na napade džihadista, koji su prethodnih dana raketirali položaje SAA.

Jedan vojni izvor je preneo da sirijski helikopteri bombarduju skrovišta i tunele terorističkih grupa koje predvode pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama i njegovih saveznika. DŽihadistički pobunjenici se kriju u ovim tunelima i skrovištima u Kabaniju i okolini.

Prema poslednjim informacija, ova akcija je dala dobre rezultate, pošto je uništen veliki broj neprijateljskih uporišta, a među džihadistima ima veliki broj poginulih i ranjenih.

Takođe, navodi se da SAA očekuje da se poboljšaju vremenski uslovi da bi mogli sirijski i ruski lovci da krenu u akciju i da nastave vazdušne udare po džihadistima.

SAA već mesecima neuspešno pokušava da zauzme Kabani, koji je glavno uporište teroristima u ovom području. Vojni izvor je preneo da se očekuje da vazdušni udari oslabe neprijateljsku odbranu da bi SAA mogla da krene u kopnenu ofanzivu.

Pročitajte OVDE ko pomaže džihadistima da napadaju rusku vojnu bazu Hmejmijm.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA