Najnovije

ŠKORO: Ovi, što bi da jure po ulici, ne dolaze na proteste! (VIDEO)

Novinar Srđan Škoro je u emisiji “Nedelja ponedeljkom” koja se emituje uživo svakog ponedeljka na kanalu HelmKasta istakao da je uspeh građanskih protesta to što traju godinu dana, ali da i vlast i jedan deo opozicije “čine sve da obesmisle bojkot i udaraju sa svih stana na Savez za Srbiju”.

Srđan Škoro (foto: Jutjub)

“Problem je što mnogi sede na društvenim mrežama i tamo najavljuju kako bi oni jurili po ulicama na Tviteru i Fejsbuku. Oni što to najavljuju, na protestima se ne pojavljuju uopšte”, rekao je Škoro.

On je dodao da “sve afere pokazuju da je vlast u terminalnoj fazi i da joj se bliži kraj”.

“Ono što je veći problem od smene ovog nakaradnog sistema punog afera ko će posle njih doći i da li će ti ljudi biti spremni da se obračunaju sa lažnim diplomama , silnim aferama, da postave granicu i promene sistem.  Samo tako mi možemo da vratimo državu i institucije”, istakao je Škoro.

Škoro je ocenio da je vlast “načeta iznutra” i da su tako zapravo isplivale i afere kao što su “Krušik“ i “Jovanjica“ koje bi, prema njegovim rečima “još prošle godine bila zaustavljene samo jednim pozivom”.

On je rekao da je “sada sve izuveno iz cipela” i da su afere s lažnim diplomama dostigle kulminaciju.

“Osim ovog najboljeg studenta u novijoj istoriji Pravnog fakulteta, skoro ceo vrh vlasti ima kupljene diplome i doktorate. Pa imate čak i Jelenu Trivan koja je plagirala Boška Obradovića.  Ne razumem zašto im je to trebalo. Šta je sledeće da kupe da budu akademici? I neverovatno je da naša akademska javnost, predstavnici Akademije nauka niko nije skočio i rekao – dosta ljudi, ovo više ne može. Ali to se nije desilo , jer vi imate akademike koji rade na Megatrendu i koji su uvezani sa celim tim sistemom. I niko neće da reaguje iz sebičnih i ličnih razloga, tu kaplju neke pare”, rekao je Škoro.

Autori i voditelji emisije “Nedelja ponedeljkom” su Olivera Milivojčević i Marko Stolica.

Profesor filozofije u Prištini Bljerim LJatifi, izjavio je da pozivi upućeni od strane Specijalnog haškog suda bivšim pripadnicima OVK, mogu oštetiti temelje Kosova. Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA