Najnovije

Bi-Bi-Si dao reč očevicima koji tvrde da je malezijski Boing oborio ukrajinski lovac

Britanska tele-radio kompanija Bi-Bi-Si najavila je da će emitovati šokantan dokumentarni film o obaranju malezijskog putničkog aviona Boing iznad Donbasa u julu 2014-te godine.

Mesto pada aviona (Foto: RIA novosti)

Kako prenosi britanski list Sunday Express – u tekstu pod naslovom „Ukrajinski lovac oborio malezjski MH17” čiji autor je Dejvid Stefenson, film je prepun novih podrobnosti o toj tragediji. Među tim „podrobnostima“ je, nema sumnje, najvažnija – da su Britanci u film uključili iskaze očevidaca koji su im ispričali da su u nebu iznad gradića Snježnoje – gde se tragedija dogodila – videli „dva aviona“. Neki su čak rekli: da su videli i „lansiranje rakete“, a zatim čuli „eksploziju“.
Ovo podrazumeva glavno: da je malezijski Boing oborio ukrajinski lovac, a ne „ruski separatisti iz Donbasa“ raketom zemlja-vazduh („Buk“) sa zemlje.
Sunday Express tvrdi da je Bi-Bi-Si u film uključio i svedočenje Natalije Beronjine koja tvrdi da je koji trenutak pre eksplozije videla „dva aviona“ i naglasila da je drugi odmah potom napravio zaokret i počeo da se leti „u suprotnom smeru“.    
Nemački novinar Bili Siks je – da podsetimo – prethodno objavio da je razgovarao sa oko 100 ljudi koji su mogli videti šta se dogodilo i da je od sedmoro reklo da je „svojim očima“ videlo „lovac“ koji je oborio malezijski avion.
Prema istom listu, u filmu se dopušta mogućnost da su sve bile umešane i američke i holandske tajne službe.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA