Najnovije

ŠAMAN IZ SIBIRA PROTIV PUTINA: Sprečen u novom pokušaju da svrgne ruskog predsednika (VIDEO)

Vlasti u Rusiji zabranile su danas šamanu Aleksanderu Gabiševu da napusti svoj rodni dan u Sibiru nakon što je zadržan u pritvoru tokom svog drugog pokušaja da ispešači do Moskve u okviru svoje, kako je naveo, misije da protera ruskog predsednika Vladimira Putina iz Kremlja.

Vladimir Putin (Foto: kremlin. ru)

Gabišev se našao u centru pažnje medija kada je u martu ove godine krenuo u šetnju od više od 8.000 kilometara do Moskve na put koji je, kako je naveo, trebalo da kulminira proterivanjem Putina, kojeg naziva "demonom", podseća Rojters.

Policija je, međutim, prekinula tada njegovo putovanje i zadržala ga u pritvoru.

Svetska organizacija za zaštitu ljudskih prava Anmesti Internešonal osudila je hapšenje Gabiševa i poručila da bi on trebalo da bude slobodan da izražava svoje političke stavove i praktikuje svoju veru, kao bilo ko drugi.

Amnesti je njegovo zadržavanje u pritvoru ocenio kao "groteskno".

Gabišev je u nedelju najavio da će ponovo krenuti u šetnju do Moskve, ali ga je policija zadržala u pritvoru u utorak i vratila u rodni grad Jakutsk.

Vlasti su mu danas naredile da ostane u tom gradu dok se istražuje njegov slučaj, rekla je njegov advokat Olga Timofejeva.

Sud u tom gradu je, takođe, kaznio Gabiševa i dvoje njegovih sledbenika sa 1.000 rubalja, što je oko 16 dolara, jer nisu sarađivali sa policijom kada su pritvoreni, dodala je ona.

Pročitajte OVDE   kakva je to greška teška više milijardi dolara.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA