Najnovije

NEPREKIDNA OBUKA I JAČANJE VATRENE MOĆI VOJSKE SRBIJE! Predstavljena nova oklopna vozila BRDM-2MS i njihove sposobnosti! (FOTO)

Svi pripadnici Vojske Srbije neprekidno se obučavaju i svakoga dana rade na poboljšavanju svojih sposobnosti i veština, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin na vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

Oklopna vozila vojske Srbije (Foto: mod.gov.rs)

On je, u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića, bio u prilici da se uveri u vatrenu moć novih oklopno-izviđačkih automobila BRDM - 2MS, na kojima pripadnici izviđačkih četa brigada Kopnene vojske realizuju treću fazu obuke u rejonu Vojnog kompleksa "Pasuljanske livade".

Oklopna vozila vojske Srbije (Foto: mod.gov.rs)

- Borbeno oklopno vozilo pešadije, koje smo dobili na osnovu vojno-tehničkog sporazuma postignutog između predsednika Putina i predsednika Vučića, pokazuje da je vrhunskog kvaliteta i svi naši pripadnici umeju da ga koriste i spremni su da izvrše svako naređenje - poručio je Vulin.

Ministar je naglasio da svako ulaganje jača Vojsku Srbije i da snažna i obučena vojska znače snažnu Srbiju, sigurniji i dugotrajniji mir.

Oklopna vozila vojske Srbije (Foto: mod.gov.rs)

- Svi pripadnici Vojske Srbije maksimalno su motivisani da daju sve od sebe da vrate svom društvu i svojoj zemlji sve ono što su uložili u njih i sve ono što se ulaže u Vojsku Srbije. Imali smo ove godine i dva povećanja plate, povećavanje dnevnica, imali smo značajan rad na povećavanju standarda svih pripadnika Vojske Srbije, a to se uvek vraća dobrim - istakao je Vulin.

Prema rečima zamenika komandanta Oklopno-izviđačkog bataljona Kopnene vojske majora Miloša Miloševića, nakon završetka teorijske i praktične obuke, na Pasuljanskim livadama realizuju se pripremna i školska gađanja na novim sredstvima BRDM - 2MS, koja su značajno unapređena u odnosu na stara.

Oklopna vozila vojske Srbije (Foto: mod.gov.rs)

- Izuzetno smo zadovoljni rezultatima koje su naši pripadnici postigli. Razlike koje su na ovom sredstvu, u odnosu na staro, omogućavaju da ocene u gađanju idu za jednu, do dve ocene više, a modernizacija se pre svega odnosi na nove nišanske, osmatračke sprave, na nove motore i sisteme za vešanje - rekao je major Milošević.

Nišandžija na vozilu BRDM - 2MS mlađi vodnik Miljan Timotijević podseća da je obuci u gađanju novim sredstvima prethodila i vežba osmatranja u dnevnim i noćnim uslovima.

- Novo vozilo je veoma pouzdano. Mnogo je lakše za osmatranje i nišanjenje danju i noću, samim tim zato što imamo više nišanskih sprava. Mnogo je lakše zauzeti elemente za gađanje, odnosno izmeriti daljinu do cilja, zauzeti korekture, a i preciznost hvatanja cilja je mnogo bolja - istakao je Timotijević.

Oklopna vozila vojske Srbije (Foto: mod.gov.rs)

Današnjoj obuci u gađanju prisustvovali su i načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Miroljub Čupić i načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović.

Sa koliko zapravo tenkova raspolaže Srbija, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Igor Marinković - Vučić će završiti u zatvoru zbog izdaje Kosova?!

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube