Najnovije

BEZBEDNOSNE SNAGE, POLICIJA, OBAVEŠTAJCI I PODRŠKA IZ VAZDUHA: Zajedničkom akcijom otkriveno je i uništeno 5 skloništa džihadista (FOTO)

Iračke bezbednosne snage objavile su u četvrtak da su njihove trupe tokom antiterorističke akcije uništile pet baza Islamske Države.

Iračka vojska (Foto: Jutjub)

„Zajednička snaga 5. divizije savezne policije, koju su predstavljale 15., 18. i 19. brigada, u saradnji sa obaveštajnim odeljenjem, automatskim pešadijskim pukom i bespilotnim letelicama, pokrenule su bezbednosnu akciju za pretragu i očistite Vadi al-Kour, od naselja Sateh do naselja Tel Kadijah Al-Fakira, Al-Salab i Al-Lsan i naselja južno od okruga Al Rašad, u pokrajni Kirkuk, "rekli su u izjavi na fejsbuku.

U saopštenju se dodaje: „Operacija je rezultirala otkrićem 5 terorističkih skrovišta, 6 eksplozivnih naprava i 2 uređaja za daljinsko detonaciju, kao i motocikala. Gnezda i eksplozivne naprave uništio je odred za rukovanje eksplozivima “, dodali su.

Iračke snage nastavljaju da traže i istražuju ostatke ID-a širom zemlje, dok rade na tome da se osigura da se organizacija i njeni elementi ne pojave ponovo dok se Narodne mobilizacijske snage stacioniraju na granici sa Sirijom kako bi se borile protiv infiltracijskih napora terorističkih organizacija.

Snimak kako je sirijska vojska zaustavila američki konvoj možete pogledati OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA