Najnovije

NAPETE BORBE! Situacija na frontu postaje kritična

Posle dve nedelje najtežih i najkrvavijih borbi za ovo naselje, neprijatelj je uspeo da uđe i učvrsti se u severnom delu sela Urožajnoje, javio je ruski zvaničnik

Ukrajinske snage pokušavaju da probiju rusku liniju odbrane u zapadnim delovima Donjecke Narodne Republike (DNR), gde ukrajinska vojska napada u talasima s ciljem da zauzme rusko uporište istočno od grada Staromajorske, javio je lider pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov.

Oružane snage Ukrajine su uspele da uđu i učvrste se u severnom delu sela Urožajnoje na zapadu DNR, u toku su teške borbe, napisao je Rogov na Telegramu.

"U ovom trenutku je u blizini naselja Urožajnoje nastaje teška i napeta situacija. Posle dve nedelje najtežih i najkrvavijih borbi za ovo naselje, neprijatelj je uspeo da uđe i učvrsti se u severnom delu", napisao je Rogov.

Prema njegovim rečima, da bi napredovao nekoliko stotina metara, Kijev je "izveo veliki broj jurišnih akcija i u njima izgubio dve od četiri jurišne grupe elitnih marinaca Oružanih snaga Ukrajine, kao i nekoliko oklopnih vozila".

Ukrajinska vojska aktivno nanosi vazdušne udare bombama J-DAM, a koristi i veliki broj dronova kamikaza, dodao je.

"Cilj neprijatelja je očigledan – da preuzme kontrolu nad Staromlinovkom, jednom od poslednjih barijera na putu ka Urožajnoju. Intenzivne i teške borbe se nastavljaju", rekao je on.

Izjave ukrajinskih zvaničnika o preuzimanju kontrole nad ovim mestom nisu istinite, naglasio je i dodao da ruski vojnici nastavljaju da drže položaje u južnom delu naselja. 

POLOMILI ZUBE: Odbijen napad kod Rabotina - veliki gubici kod Ukrajinaca

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA