Najnovije

LINTA O HISTERIJI SDA: Srbi su ponosni na Handkea!

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije navode koje je iznela Stranka demokratske akcije na račun Petera Handkea i Emira Kusturice, saopšteno je iz ovog tela.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

"Stranka demokratske akcije u svom saopštenju ponavlja brutalne i bezočne laži da se ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade Peter Handke tobože svrstao na stranu onih koji negiraju genocid i nasilnike pravdajući ratne zločince, kao i da je izdao ljudskost, istinu i pravdu. Srpski narod je ponosan na činjenicu da je jedan veliki književnik i intelektualac kao Peter Handke stao na stranu istine i pravde bez obzira na posledice", naveo je Linta u izjavi koju je dostavo medijima.

On zamera stranci SDA zbog toga što, kako kaže, ne odustaje od ratnohuškačke i srbomrzačke politike koja nanosi veliku štetu i konstatno proizvodi nepoverenje i produbljuje podele između dva naroda.

"Presude Haškog tribunala da je u Srebrenici tobože izvršen genocid su političke i nisu zasnovane na pravu i činjenicama već su rezultat ratne propagande", tvrdi Linta.

On je odbacio i optužbe SDA na račun je Emir Kusturice, koji je, kako su oni naveli, izdao svoj narod, veru i sve ljudske i moralne principe u vreme lažnog genocida.

"Veoma je zanimljivo kako SDA mnogo smeta činjenica da je Kusturica jasno poručio da je njegova porodica poreklom srpska pravoslavna i da se on samo vratio svojim korenima, a ne smeta im što su njihovi preci za vreme turske okupacije napuštali hrišćanstvo i primili islam. Da nije bilo osmanlijske okupacije nikada preci Bakira Izetbegovića i mnogih drugih poturčenih Srba ne bi bili muslimani i ne bi se odlukom iz 1993. godine nazvali Bošnjacima", navodi Linta.

Dodaje da u današnje vreme svako ima pravo da se slobodno opredeljuje po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, ta primećuje da "zbog toga žestoka mržnja koju SDA pokazuje prema Emiru Kusturici najviše i najbolje govori o karakteru najveće bošnjačke stranke i njenom rukovodstvu".

Dodiku prete smrću! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA