Najnovije

NEVIĐEN PORAZ ZA ĐUKANOVIĆA! Crnogorci najviše veruju SPC! Narod rekao svoje!

U Crnoj Gori se najvise veruje Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), vladajućem DPS-u je porastao rejting, a najbolje ocenjeni političari, sa ocenama jedva nešto iznad dvojke, su predsednik i premijer, Milo Ðukanović i Duško Marković, pokazalo je najnovije istraživanje CEDEM-a

Milo Đukanović (Foto: Jutjub/Pravda)

U trenutku zaoštrene atmosfere u Crnoj Gori zbog vladinog Predloa zakona o veroispovesti, kojem se Mitropolija crnogorsko primorska protivi, zbog namere države da joj oduzme imovinu, istraživanje CEDEM-a je pokazalo da čak 46,4 odsto anketiranih građana najveće poverenje ima u Srpsku pravoslavnu drkvu, dok kanonski nepriznatoj CPC veruje tek 17,6 odsto ispitanih.

Više od SPC građani Crne Gore veruju samo sistemu obrazovanja, više od 50 odsto, poverenje u predsednika ima 37, u vladu 36,2, a vojsku 40,6 odsto ispitanih.

Najmanje poverenja građani su iskazali prema CPC, a potom i prema političkim partijama 25,6.

Prema istom istraživanju, koje je CEDEM dostavio Tanjugu, najvišu prosečnu ocenu 2.52 ima Milo Ðukanović, a sledi ga premijer Duško Marković sa ocenom 2. 22.

Rejting vladajuće Demokratske partije socijalista je porastao i iznosi 37 odsto, slede Demokrate sa 15 i opozicioni i Demokratski front a 13,2 odsto podrške. U prethodnom istraživanju DPS je ima podršku od 34 odsto ispitanih, što je još uvek manje u odnosu na 41,5 odsto koliko je ta vodeća stranka imala u decembru prošle godine.

Većina ispitanih 46,2 odsto građana smatra da Crna Gora ide pogrešnim putem. Najbolje ocenjeno ministarstvo je resor sporta.

Istraživanje je, inače, sprovedeno na reprezentativnom primerku koji je obuhvatio 1.009 građana, a sprovedeno je od 1.do 9. decembra.

Srbija planira i nabavku savremenog oružja! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA