Najnovije

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U MOSKVI! Islamska Država spremila puč na sam Kremlj! Ovako su ruski bezbednjaci pohvatali džihadiste

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) razotkrila je i uhapsila grupu terorista koji su planirali da izvedu terorističke napade u Moskvi.

Specnaz (Foto: RIA)

Kako se navodi, reč je o pripadnicima terorističke organizacije Islamske Države, među kojima su dvojica državljana Ruske Federacije, a trojica zemalja Centralne Azije.

Prilikom pretresa pronađena su sredstva za komunikaciju sa instrukcijama, kao i tajno sklonište u kojem su se nalazile automatske puške „kalašnjikov“, pištolji, municija, kao i improvizovane eksplozivne naprave.

Protiv njih je podignuta optužnica za organizaciju terorističkih napada, a trenutno se sprovodi istraga da li je bilo još umešanih ljudi.

FSB podseća da je direktor ove službe Aleksandar Bortnikov nedavno izjavio da su ruske bezbednosne službe od početka godine razotkrile 78 ćelija međunarodnih terorističkih grupacija, kao i da su presečene sve njihove terorističke aktivnosti na teritoriji Ruske Federacije.

Kako su Rusi ismejali NATO zbog vojnih vežbi u Evropi, pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA