Najnovije

NOVI SKANDAL TRESE SRBIJU: Ivica Tončev stekao diplomu u Megatrendovoj firmi

Predstava koja se prethodnih nedelja odvijala oko Univerziteta "Megatrend" i to u više činova, dobila je još jedan nastavak.

Ivica Tončev (Foto: Jutjub)

Upitna je diploma još jednog državnog funkcionera - državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivice Tončeva.

Među 1.054 studenta, koliko ih je prošlo kroz školu koju je osnovao Megatrend internacional konzortium limited, kompanija registrovana u Velikoj Britaniji, Ivica Tončev može da se "pohvali" diplomom tog fakulteta.

Dokument pokazuje da je zvanje "diplomiranog ekonomiste u oblasti menadžmenta" na istoj školi, sa sedištem u engleskoj prestonici, stekao i visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije i aktuelni državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova - Ivica Tončev.

Tončevu je diploma nostrifikovana u Srbiji, a rešenje o nostrifikaciji potpisao je dekan Megatrenda u Zaječaru - prof. dr Mića Jovanović.

"Diploma o završenom visokom obrazovanju na Megatrend internacional ekspert konzortium limited - London, Velika Britanijam izdata pod brojem 000071996, na ime Ivice (Stojan) Tončev, rođen dana 17. novembra 1968. godine u Nišu, izjednačava se sa diplomom o završenom visokom obrazovanju, na smeru menadžmenta i dobio zvanje diplomirani ekonomista u oblasti menadžmenta", stoji u pomenutom dokumentu.

Tončevu je diploma nostrifikovana svega četiri dana nakon 5. oktobra 2000. godine, kada je stavljena tačka na tadašnji režim baš stranke čiji je Tončev bio i ostao član - SPS-a.

Ivica Tončev na upit da javnosti objasni kako je i gde završio osnovne akademske studije - nije želeo da odgovori. Bez odgovora ostali su i pozivi koji su mu upućeni.

Nejasno je da li je i Ivica Tončev fakultetsku nastavu pohađao u Sava centru ili je princip bio drugačiji, nema odgovora ni na pitanja ko su mu bili predavači, gde je i kako ispite polagao?

Jovanović: Za mene su sve izmišljene afere završene

Dosadašnji, ali po svemu sudeći i budući vlasnik univerziteta "Megatrend", Mića Jovanović kaže da su za njega sve afere oko "Megatrenda" završene.

"U Francuskoj sam. Za mene su sve priče i izmišljene afere oko Megatrenda - završene. Megatrend ide napred, ka novim dostignućima", poručuje Jovanović.

A ovo nije prvi put da se fakultetska diploma Ivice Tončeva dovodi u pitanje, jer su mediji i ranije pisali da je Tončev falsifikovao diplomu na Prištinskom univerzitetu.

Više državnih funkcija u proteklih deset godina

Ivica Tončev u poslednjih deset godina obavljao je više državnih funkcija. 2008. godine bio je postavljen na mesto savetnika tadašnjeg potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova, Ivice Dačića.

Na parlamentarnim izborima 2012. Tončev je izabran za narodnog poslanika, da bi već početkom 2013. Agencija za borbu protiv korupcije od njega zatražila da odluči da li će biti poslanik ili savetnik, jer je sa dve funkcije bio u sukobu interesa.

Od 2016. godine je državni sektretar u Ministarstvu spoljnih poslova, a u SPS-u je član Glavnog odbora.

Pročitajte OVDE zašto je Srbija moćnija od Hrvatske.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA