Najnovije

ŽIVKOVIĆ PORUČIO OPOZICIJI: Ne na izbore po svaku cenu, ali moramo da se borimo...

“Na izbore ne treba izaći po svaku cenu, ali moramo da se borimo za bolje izborne uslove sve dok oni ne budu raspisani, kada ćemo, na osnovu uslova u tom trenutku, i doneti odluku o učestvovanju na njima”, izjavio je predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Zoran Živković (Foto: Jutjub)

"Za izbore moramo da se spremamo kao da ćemo na njima učestvovati, ali i da imamo plan za aktivan bojkot ako ne", rekao je Živković na radnoj konferenciji Gradskog odbora Nove stranke Beograd.

Predsednik Gradskog odbora Branko Mladenović podsetio je da su se članovi Nove stranke aktivno uključili i u proteste "1 od 5 miliona".

"Usledio je i niz aktivnosti radi vraćanja Gradske opštine Vračar u ruke Vračaraca, ali i plodonosna saradnja sa Forumom mladih i Savetom stranke, radi ukazivanja na goruće probleme u funkcionisanju glavnog grada i ponude rešenja. Ponosan sam posebno na Opštinski odbor Nove stranke Vračar, koji je, sa prosekom godina 23, najmlađi odbor u Srbiji", rekao je on.

Delegatima se obratila i potpredsednica Nove stranke Mira Petrović, koja je istakla da rad Gradskog odbora beleži višegodišnje uspehe, ali i da je pred njim, kao i svim članovima Nove, period pun izazova.

"Suočeni smo sa bahatom, osionom, korumpiranom vlašću. Ucenjen čovek nije slobodan čovek, uplašen čovek ne može da radi i razvija se kako dolikuje. Od Nove se dosta očekuje. Lek za ovo stanje su izbori, jer kada gangrena zahvati neki deo tela - on se ne bojkotuje, već se odstrani. Izborima se rešava bolesno društvo, zato aktivizam moramo u narednom periodu da podignemo na maksimum. Naše društvo je zrelo za promene", rekla je Petrović.

Pročitajte OVDE šta je Nenad Čanak poručio Vojislavu Šešelju.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA