Najnovije

23 MESECA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Dokle je stigla istraga?

Navršava se dvadeset tri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića. Iz Inicijative podsećaju da je ubica i dalje na slobodi.

Oliver Ivanović (Foto: Jutjub)

Građanska inicijativa podseća da je u proteklih mesec dana specijalni tužilac podigao optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti, u kojima se navodi njihova umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".

- Fotografije delova optužnice, kao "ekskluzivno" javnosti predočene izjave zaštićenih svedoka, delovi obdukcionog nalaza su osvanule u kosovskim medijima, dok osumnjičeni i njihovi branioci nisu dobili na uvid niti optužnice niti predmete spisa. To govori da je bitniji nečiji publicitet nego sprovođenje zakona u ovom ozbiljnom slučaju, rešavanju ubistva srpskog političara - navode iz GI SDP.

Na optužnici se našla i sekretarica Olivera Ivanović, Silvana Arsović, što GI SDP najoštrije osuđuje.

- Ovaj vid psihološkog i političkog pritiska na jednu samohranu majku, jednu vrednu sekretaricu koja se i toga jutra kao i 13 godina pre našla na svom radnom mestu. NJenim advokatima će tek biti uručena optužnica i spisi predmeta. Nadamo se da ćemo dobiti dokaze, za šta se tereti Arsović Silvana, koja u ovom slučaju predstavlja kolateralnu štetu dok je ubica na slobodi - navodi se u saopštenju GI SDP.

Lider GI SDP, Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa šest hitaca u leđa ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici.

Protiv šest lica srpske nacionalnosti podignuta je optužnica za učešće u ubistvo Ivanovića.

Terorista Haradinaj oktrio zašto su ga zvali u Hag! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA