Najnovije

TEROR ĐUKANOVIĆA I NJEGOVIH CRNOGORACA SE NASTAVLJA! Milo hapsi Srbe jer brane Ostrog?!

Crnogorski predsednik Milo Đukanović uporan je u nameri da nastavi sa jezivim progonom srpskog naroda u Crnoj Gori.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Naime,  prorežimska policija  počela je da privodi vernike Srpske pravoslavne crkve  koji planiraju put na Crkveno-narodni sabor 21. decembra u Nikšiću kako bi odbranili manastir Ostrog.

Klasično bezakonje

Ovaj sabor organizovan je u znak protesta protiv vladajućeg režima, koji želi da nasilno nametne Zakon o slobodi veroispovesti, po kojem bi se SPC oduzela sva imovina.

Samo dan nakon jedinstvenog  stava crnogorskog predsednika Đukanovića i premijera Duška Markovića da neće odustati od ovog zakona, MUP Crne Gore počeo je ubrzano da poziva vernike na informativni ratgovor.

Kako navodi portal IN4S, njima se obratio član porodice jednog od pozvanih na razgovor, a pitanja na razgovoru su bila u vezi sa verskim saborom u Nikšiću.

Komentarišući ovaj skandalozni potez crnogorske vlasti, sveštenik SPC Miajlo Backović ističe da milogorci strahom žele da sprovedu bezakonje.

- Posle nastupa crnogorskog predsednika u parlamentu i izjave premijera, kao i informacije da se vernici privode na informativne razgovore, evidentna je nervoza aktuelne vlasti u Podgovrici. Oni su svesni da nemaju većinu da sprovedu  ovo bezakonje. Zato nametanjem i strahom žele da ovaj zakon prođe. U subotu, 21. decembra svojim masovnim prisustvom poslaćemo poruku podgoričkoj vlasti da narod Crne Gore neće dati svoje svetinje – podvlači Backović.

SAD uvode sankcije Nemačkoj i Srbiji! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA