Najnovije

Specijalno tužilaštvo Kosova raspisalo međunarodnu poternicu za Zvonkom Veselinovićem! Evo za šta ga sve terete!

Na zahtev specijalnog tužilaštva Kosova raspisana je međunarodna poternica za bivšim vođom čuvara mosta u Severnoj Mitrovici Zvonkom Veselinovićem, osumnjičenim za niz krivičnih dela kao vođa organizovane kriminalne grupe, prenosi KoSSev pisanje KTV.

Priština (Foto: Jutjub)

Osnovni sud je nalog za hapšenje izdao na zahtev kosovskog Specijalnog tužilaštva, a zbog osnovane sumnje da je Veselinović učestvovao ili organizovao kriminalnu grupu.

Međunarodna potraga je raspisana zbog događaja koji su usledili nakon intervencije specijalnih jedinica u julu 2011. godine.

Specijalne jedinice su u to vreme intervenisale na severu, kada je tokom povlačenja ubijen Enver Zumberi, a granični prelaz Jarinje su spalili Srbi.

Specijalno tužilaštvo je već nekoliko dana zahtevalo da Osnovni sud u Prištini izda međunarodni nalog za hapšenje Veselinovića.

Iako Veselinović godinama nije na Kosovu, tužilaštvo je navelo da je tokom istrage ubistva lidera SD Olivera Ivanovića naišlo na nezakonite aktivnosti Veselinovića.

Osnovni sud u Prištini u odgovoru KTV potvrdio je da je već odobrio zahtev Specijalnog tužilaštva i za Veselinovićem izdao "domaće i međunarodno pismo o nameri, pod sumnjom da je počinio nekoliko krivičnih dela, uključujući organizacija kriminalne grupe".

"Obaveštavamo vas da je Osnovni sud u Prištini – Posebno odeljenje – postupajući po zahtevu Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo, protiv optuženog Z.V. izdao nalog za hapšenje, domaće i međunarodno pismo, zasnovano na osnovanoj sumnji da je dotični počinio krivična dela ‘Učešće ili organizovanje kriminalne grupe’, iz člana 283, stav 3 u vezi sa članom 174 stav 3, članom 365 stav 4 i članom 179 Krivičnog zakonika Republike Kosovo", piše u odgovoru Osnovnog suda u Prištini.

Inače, Zvonko Veselinović, zajedno sa svojim bratom, uhapšen je u Srbiji 2011. godine, ali je nakon toga pušten pošto je srpski sud naveo da nije nadležan za istraživanje aktivnosti sprovedenih na teritoriji Kosova.

Pročitajte OVDE  još novih detalja o istragi Ivanovićevog ubistva.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA