Najnovije

DAMASK: Evo ko je napao sirijska naftna polja u istočnom Homsu!

Vladin izvor u gradu Damasku rekao je u subotu da su nedavni napad na gasna i naftna polja u istočniom Homsu najverovatnije izvele strane vojne ili obaveštajne snage.

Sirija (Foto: Jutjub)

Prema izvoru, napadi na gasno polje Al-Raijan i druge naftne objekte u Homsu bili su "previše sofisticirani" da bi ih mogle sprovesti terorističke grupe poput Islamske države.

Pored toga, izvor je rekao da su napad izvele sofisticirane bespilotne letelice koje su uspele da izbegnu protivvazdušnu odbranu sirijske vojske i izvrše precizne udare na te objekte u istočnom delu Homsa.

Na pitanje zašto bi strana vojska želela da uništi ta naftna i gasna polja, izvor je rekao da SAD i njihovi saveznici pokušavaju da spreče sirijsku vladu da pristupi toj nafti.

Treba napomenuti da nijedna grupa nije preuzela odgovornost za ovaj poslednji napad na ove naftne objekte.

Prema izveštajima, sirijske vlasti planiraju da prebace javni prevoz i taksi vozila sa benzina na prirodni gas usred manjka nafte u zemlji. Planira se da se uvede kontrola nad potrošnjom gasa i lož-ulja u javnom prevozu i taksijima pomoću GPS praćenja.

U centralnoj Siriji ima dovoljno resursa prirodnog gasa, a zemlja očekuje da će u budućnosti proizvesti više na svojoj mediteranskoj obali.

Pročitajte OVDE   još detalja o ovom napadu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA