Najnovije

SKANDAL NAD SKANDALIMA! MILOGORCI NE PRESTAJU SA VREĐANJEM: Službenica crnogorskog MUP-a okupljene na saboru u Nikšiću nazvala ovcama!

Službenica Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Sandra Bugarin od danas ne obavlja poslove načelnice Direkcije za azil i ona je suspendovana do okončanja disciplinskog postupka, kazali iz resora Mevludina Nuhodžića, u vezi sa istupom Bugarin, koja je u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk učesnike skupa u Nikšiću nazvala "ovcama".

Okupljeni na saboru u Nikšiću (Foto: Jutjub)

“Povodom istupa i izraženih neprimerenih stavova i komentara na ličnom Fejsbuk profilu službenice MUP-a Sandre Bugarin, načelnice Direkcije za azil u Direktoratu za građanska stanja i lične isprave, obaveštavamo da je ministar unutrašnjih poslova, preduzimajući mere iz svoje nadležnosti, protiv navedene pokrenuo postupak za utvrđivanje teže povrede službene dužnosti. Službenica Bugarin, takođe, od danas ne obavlja poslove načelnice Direkcije za azil i ista je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka”, kazali su iz tog resora, dodajući i da će u konkretnom slučaju Uprava policije preduzeti aktivnosti iz delokruga svoje nadležnosti.

Nuhodžić je rekao da je preduzimanje navedenih aktivnosti “smatrao ličnom moralnom i profesionalnom obavezom”.

“Jer smo građanima dužni poštovanje i uvažavanje u svim situacijama, pa i kada ne delimo ista uverenja”, kazao je on. 

Sandra  Bugarin je u objavi povodom okupljanja vernika na saboru u Nikšiću u subotu, na Fejsbuku napisala “Nije problem Daka duhovni, ni Amfilohije razjareni, no je muka ovaj narod - ovce koje su pohrlili u Nikšić!".

Nakon toga, ona je objavila i izvinjenje. 

Iz  MUP-a su kazali da je postupak za utvrđivanje da li postoje elementi teže povrede službene dužnosti pokrenut i protiv Kristine Đukanović, službenice Direktorata za vanredne situacije MUP-a. 

Đukanović se uključila u diskusiju koju je pokrenula Bugarin i na njene navode napisala da su "razni ljudi otišli sa raznim motivima". Dodala je i da veruje da ih je najmanje pošlo zbog dvojice koju Bugarin pominje u komentaru, te piše da se bar nada da je tako" .

“Napominjem da lični stavovi zaposlenih ne predstavljaju i stavove organa - naprotiv, oštro osuđujem svaki oblik širenja netolerancije i netrpeljivosti”, kazao je Nuhodžić.

Pročitajte OVDE gde će sve u Crnoj Gori u utorak biti održana arhijerejska liturgija.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA