Najnovije

SRPSKI VOJNICI NA SPECIJALNOM ZADATKU NA BLISKOM ISTOKU! Naši momci čuvaće jednu od najopasnijih granica na svetu!

U kasarni "Knjaz Mihailo" u Nišu danas je priređen svečani ispraćaj srpskim mirovnjacima koji će se pridružiti multinacionalnoj operaciji UN u Libanu (UNIFIL).

Vojska Srbija (Fot: mod.gov.rs)

Ispraćaju 161 pripadnika Vojske Srbije (pešadijske čete Treće brigade Kopnene vojske), koji će biti angažovani na očuvanju mira u toj zemlji, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, a Vulin je srpskim mirovnjacima poručio da ne zaborave da nose plavu beretku sa znakom Ujedinjenih nacija, ali i da nikada ne zaborave da nose - srpsku zastavu i srpsku uniformu.

- Vi čuvate našu zastavu i naše veliko i časno ime i oni koji su bili pre vas ostavili su vam poštovanje, naklonost, pažnju i ljubav ljudi sa kojima su radili. Ne smete da učinite ništa manje. Na vama je da sačuvate to čestito i lepo ime, da sačuvate poštovanje i ljubav koje su ostavili oni pre vas. Budite hrabri, vredni, disciplinovani, ali iznad svega vodite računa o svakome od vas. Da nam se vratite zdravi, uspravni, ponosni i bogatiji za jedno iskustvo - poručio je ministar odbrane.

On je komandiru pešadijske čete Milanu Kuburiću i komandiru voda za zaštitu snaga kapetanu Željku Petroviću uručio zastave Srbije, a oni su u ime kolega obećali da će sve poverene zadatke u misiji obavljati časno i profesionalno, u skladu s mandatom i zadacima misije.

Major Kuburić izjavio je da su svi pripadnici u potpunosti spremni za izvršenje zadatka. Kako je istakao, obuka je realizovana u više faza i bila je kompleksna, a od velikog značaja bila su iskustva pripadnika koji su ranije bili u mirovnim misijama.

Stariji vodnik prve klase Bojan Stojanović kazao je da je spreman za misiju u Libanu i za zadatke koje će tamo izvršavati, a desetar Vladimir Milosavljević rekao je da je počastvovan što je deo kontingenta Vojske Srbije koja ide u Liban.

Svečanosti su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, predstavnici Grada Niša, lokalnih samouprava, verskih zajednica, članovi porodica i prijatelji pripadnika koji se upućuju u multinacionalnu operaciju.

Dačić o predstojećim izborima! Vipe o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA