Najnovije

KNEŽEVIĆ POZIVA MITROPOLITA DA PROKUNE MILA: Tražim od Amfilohija da ne dozvoli da Đukanović ispred Cetinjskog manastira nalaže badnjak!

Poslanik DF-a Milan Knežević istakao je ta tzv. Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) planira promociju na Badnji dan, jer predsednik CG Milo Đukanović, “kako su čuli u režimskim kuloarima”, planira da se posle 21 godine prvi put pojavi ispred Cetinjskog manastira i da će “kao ateista i bezbožnik želeti ponovo da naloži badnjak”.

Milan Knežević (Foto: Jutjub)

“Prošli put se to dogodilo kada je nakon pokradenih predsedničkih izbora otišao na Cetinje i kao bezbožnik naopačke naložio badnjak, ne bi li poslao poruku da ima snažnu podršku SPC, tadašnjeg patrijarha Pavla i našeg mitropolita Amfilohija”, kazao je Knežević.

On je naglasio da su Amfilohija poslušali i uzdržali se od radikalnijeg delovanja i otpora u Parlamentu, ali da od njega traži da ne dozvoli da Đukanović ispred Cetinjskog manastira nalaže badnjak i da “prokune i njega i njegovo potomstvo”, pošto je potpisao Zakon o slobodi veroispovesti,

Knežević je istakao da ima pravo to da traži i da očekuje u ime svih onih “stradalnih ljudi i onih koji su bili i koji će biti na ulicama da brane naše svetinje i hramove”.

“Ja se možda nisam slagao kada je podržao Mila Đukanovića, možda se nisam slagao kada je držao opelo živoj srpskoj Vladi, možda se nisam slagao kada je neke ljude nazivao izdajnicima, ali znam da je Milo Đukanović izdajnik, znam da je on kreator ovakvog zakona i da je ovde i postojala volja za pregovorom, ali kada su njega konsultovali saopšteno je: ”Morate izglasati večeras zakon po cenu krvi i u parlamentu”, kazao je Knežević.

Poslanik Milun Zogović je kazao da nema popuštanja i da se "stvar mora isterati do kraja".

Mandić, Knežević i Zogović pušteni su na slobodu jutros oko tri sata. NJima je sinoć, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici zvanično je potvrdilo da su poslanici Demokratskog fronta pušteni na slobodu nakon žalbe. 

Skupština Crne Gore preksinoć je usvojila Zakon o slobodi veroispovesti. Đukanović je ranije danas potpisao taj zakon.

Pročitajte OVDE kako je Milo Đukanović potpisao sporni zakon.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA