Najnovije

BOLESNO! HRVATI ODRŽALI MISU ZA PAVELIĆA U CENTRU ZAGREBA! Pojavila se i jedina fotografija mrtvog zlikovca! (FOTO)

U bazilici Srca Isusova, koja se nalazi u centru Zagreba, u subotu je održana misa zadušnica za Antu Pavelića, ustaškog poglavnika odgovornog za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Ustaše (Foto: Jutjub)

Oko stotinu ljudi, mahom starijih muškaraca, slušalo je propoved tokom koje je u dva navrata istaknuto da se radi o misi zadušnici za Pavelića.

Za razliku od nekih ranijih godina, kada su sveštenici bazilike Srca Isusova predvođeni paterom Vjekoslavom Lasićem eksplicitno veličali ustaškog zločinca i tvrdili da je on u raju, ove godine nije poslata poruka o čistoći njegove duše.

Poštovaoci NDH i Pavelića, koji je na jučerašnji dan pre 60 godina umro u Madridu, daleko od ruke pravde, po završetku mise delili su kalendare s citatima poglavnika i ustaškim i domobranskim simbolima, a novu, 2020. godinu čestitali su uz pozdrav "Za dom spremni".

Poziv na "spomen misu povodom 70 godina večne selidbe duše poglavnika dr. Ante Pavelića" ranije je preko društvenih mreža uputilo udruženje Hrvatski domobran Zagreb, a u njemu je stajalo "neka mu je duša u večnom miru među anđelima".

Reč je o jednoj od podružnica udruženja Hrvatskih domobran, koja izdaje istoimeni list u kojem se otvoreno slavi ustaški pokret i NDH i negiraju razmere počinjenih zločina. Izlaženje tog lista već godinama finansira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Na čelu zagrebačkog ogranka udruženja nalazi se spomenuti Jurjević, član HDZ-a koji je 2016. godine pokušao da se kandiduje za predsednika te stranke.

Kako nije uspeo da skupi potrebnih 10.000 potpisa, na kraju nije postao protivkandidat Tomislavu Karamarku.

Rusi počinju sa testiranjem S-500! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA