Najnovije

PODRŽAVAM SRPSKI NAROD I SPC U CG, NEĆU DA BUDEM PTICA ZLOSLUTNICA: Vučić otkrio plan Albanaca da preuzmu svetinje na KiM!

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da je Glavni odbor SNS danas pružio podršku srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

"Ne želeći da se mešamo u unutrašnje stvari i ne želeći da kvarimo odnose sa Crnom Gorom, zelimo da budemo odgovorni, ali smo uz srpski narod", poručio je Vucić posle sednice GO SNS.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara, istakao da danas nema nove informacije o dešavanjima u Crnoj Gori, te poručio da želi mir Crnoj Gori, kao i mir i opstanak srpskom narodu u Crnoj Gori, kao i svim građanima u toj zemlji.

"Šta god više da bih rekao ili bih pogazio dobre običaje međunarodne prakse, ili bih se ponašao neodgovorno ili nedovoljno zaštitnički prema našem narodu", poručio je on.

"Nadam se da će biti sačuvan mir, kao i svetinje srpske crkve", podvukao je Vučić.

Kaže da je na sednici razgovarano i o aktuelnoj političkoj situacija u regionu i zemlji.

Nadam se da Priština neće slediti primer Podgorice, poručio je danas predsednik SNS Aleksandar Vučić, upitan da li se na Kosovu i Metohiji može očekivati isti scenario kao u Crnoj Gori, a povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

"Slušao sam takve ideje i, kao i vi, pratim to i po službenoj dužnosti. Vidim da su već počeli da govore o Gašijima, o nekima koji su vezani za Dečane, i drugima koji su vezani za druge naše crkve...", primetio je Vučić i i stakao: "Ne mogu da znam, ne želim da budem ptica zloslutnica i nadam se da neće slediti ovaj primer i da neće pokušati da nas ubede da Dečani, Gračanica, Bogorodica LJeviška, Zočište ili bilo koja naša svetinja pripada albanskom kulturnom nasleđu".

Vučić je naveo da će oni pokušati da kažu da to pripada kosovskom kulturnom nasleđu, za šta su, podseća, svojevremeno i dobili podršku dela međunarodne zajednice.

Što bi, kaže, značilo da kosovsko kulturno nasleđe nije srpska kulturna baština, dodao je Vučić.

"Ali, sve te trikove... Verujem da ćemo imati snage da se na racionalan, pametan način i mirnim sredstvima, diplomatskim putem borimo i da sačuvamo naše svetinje", poručio je Vučić.

Crnogorski zakon o verskoj slobodi je podla i nezakonita lakrdija! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA