Najnovije

POTUKLI SE RUSI I AMERI U SIRIJI! Jenkiji maltretirali narod, a onda su se pojavili oni!

Na Božić je izbila tuča između američkih i ruskih vojnika u provinciji Al-Hasaka, saopštila je takozvana Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Američka vojska (Foto: Jutjub)

Prema izveštaju SOHR-a, prva tuča izbila je u gradu Tal Tamr 25. decembra nakon što je američki vojni kontigent pokušao da prikupi informacije od stanovnika u tom području.

Izveštaj SOHR-a kaže da su stanovnici optužili američke vojnike za izdaju zbog njihovog povlačenja i tretirali ih oštro. Tada su na mesto događaja stigle ruske oružane snage i izbila je tuča među vojnicima sa obe strane.

Prema navodima niko nije povređen jer u incidentu nije bilo oružja. Ako je to tačno, ovo je prvi put da su se tokom sirijskog sukoba američke i ruske snage međusobno angažovale u fizičkim neprijateljstvima.

Podsećamo, juče se na internetu pokavio snimak na kome se vidi verbalni sukob trupa Sirijske arapske armije i američkog konvoja u blizini Tel Tamra. Oštar razgovor je usledio pošto je američki konvoj zaustavljen na jednom vojnom punktu.

- Ovog puta ću da im dozvolim prolaz, ali sledeći put neće proći ako se ne dogovore sa našim prijateljima (Rusima)... I još jednom vam kažem, vi ste okupatori, otići ćete danas ili sutra, ali ćete otići - rekao je sirijski vojnik Amerikancima.

To nije prvi put da sirijska vojska ograničava kretanje američkim vojnicima na severozapadu Sirije. 

Poljska pozvala ruskog ambasadora na raport! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA