Najnovije

NARODNO POZORIŠTE: Makedonski nacionalni teatar Skoplje 8. decembra sa predstavom „Život je lep“

Makedonski nacionalni teatar Skoplje gostovaće 8. decembra (19,30) na Velikoj sceni sa dramom „Život je lep“, urađenoj po tekstu „Samoubica“ Nikolaja Erdmana, u adaptaciji i režiji Aleksandra Morfova.

Insert iz predstave (Foto: Narodno pozorište)

Glavnog junaka Semjona Semjonoviča Podsekaljnikova igra Nikola Ristanovski, a u velikom ansamblu su i Nikolina Kujača (Marija Lukjanova), Zvezdana Angelovska (Serafima Ilinična), Saško Kocev (Aleksandar Petrovič Kalabuškin), Tanja Kočovska (Margarita Ivanovna), Emil Ruben (Aristarh Dominikovič Grand-Skubik), Gorast Cvetkovski (Viktor Abramovič), Slaviša Kajevski (Sergej Aleksandrovič), Blagoj Veselinov (Grigorij Pugačov), Aleksandar Gorgioski (Aleksej Stakanov)...

Reditelj je sačinio i izbor muzike, scenograf je Nikola Toromanov, kostime je uradila Marija Pupučevska, a koreografiju Inga Krasovska. 

Morfov nije uradio komad o samoubistvu, niti o smrti, već o jednom čoveku koji ponovo otkriva život i koliko je on, u stvari, lep.

Ova slojevita, smešno-tužna i raskošna predstava, o čoveku koji silazi do pakla, da bi shvatio da je život nesto jako dragoceno, veoma dosledno sledi siže originalnog dramskog teksta.

Morfov u ovoj drami, premijerno izvedenoj 10. aprila 2016. godine, vrlo inteligentno i duhovito unosi živosti i dinamiku u scene, dijaloge i likove.

Pročitajte OVDE  kakva to uzbudljiva animirana avantura očekuje najmlađe.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA