Najnovije

ALEKSIĆ O AFERI KOJA TRESE SRBIJU: Vlasnik "Jovanjice" bio s Vučićem na privrednom forumu u Moskvi! (FOTO)

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izneo je u Skupštini Srbije, kako kaže, nove dokaze o povezanosti državnog vrha sa Predragom Koluvijom, vlasnikom imanja "Jovanjica" na kojem je pronađeno 650 kilograma marihuane spremne za prodaju i još skoro četiri tone u sirovom stanju.

Miroslav Aleksić (Foto: Jutjub)

On tvrdi da je Koluvija više puta bio član privrednih delegacija koje su sa predsednikom Aleksandrom Vučićem putovale u inostranstvo, a da se organsko povrće sa imanja izvozilo u Rusiju pod uslovom da srpsko ministarstvo poljoprivrede kontroliše plastenike.

Aleksić je rekao da je Koluvija učestvovao na privrednim forumima 2015, 2016. i početkom 2019. godine u Moskvi, Kazahstanu i Beogradu.

"Pitaću Aleksandra Vučića da li se seća svih delegacija privrednih koje je predvodio po svetu, a u kojima je jedan od privrednika bio Predrag Koluvija. Ovo je fotografija i agenda Privredne komore Srbije sa rusko-srpskog biznis foruma koji se održavao u Moskvi 27. oktobra 2015. Tu delegaciju je predvodio Aleksandar Vučić zajedno sa još nekoliko resornih ministara, a jedan od članova srpske delegacije bio je i Predrag Koluvija, odnosno direktor preduzeća Jovanjica”, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je Koluvija bio predstavljen kao privrednik i na srpsko-slovenačkom poslovnom forumu, održanom u Beogradu 28. januara 2019.

Potpredsednik Narodne stranke je kao dokaze za svoje tvrdnje pokazao fotografije zvaničnih agendi tih skupova na kojima je Koluvija naveden kao jedan od učesnika.

"Koluvija je blizak SNS-u i u prostorijama te stranke je držao predavanja o uzgoju organske hrane, a govorio je i na skupu kojem su prisustvovali član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić", rekao je Aleksić i pokazao fotografije na kojima je Koluvija sa tim funkcionerima SNS-a.  

On je istakao da se ministar poljoprivrede Branislav Nedimović često viđao sa Koluvijom, a da je Ministarstvo poljoprivrede izdalo "Jovanjici" dozvolu za uzgoj industrijske konoplje. "Koluvija je izvozio organsku hranu u Rusiju i Belorusiju, čiji su organi ovlastili srpske inspekcije da proveravaju uslove na 'Jovanjici'. Kako je moguće da srpske inspekcije nisu primetile 65.000 stabala marihuane i matične biljke stare i po pet godina. Mora biti ispitana i odgovornost Ministarstva poljoprivrede", rekao je Aleksić.

Pročitajte OVDE šta je otkrio Miroslav Lazanski.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA