Najnovije

HARADINAJ NE ŽURI: Mi smo opozicija, ne tražimo ulogu u sledećoj vladi!

Lider Alijanse za budućnost Kosova i odlazeći kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, tvrdi da stranka na čijem je čelu nije razgovarala sa čelnicima Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova (DSK) o mogućem učešću u budućoj kosovskoj vladi.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

„Nemamo komunikaciju ni sa Samoopredeljnjem, ni sa DSK u vezi sa konstituisanjem novih institucija. Ako im je potrebna bilo koja konsultacija, otvoreni smo za razgovore, ali mi smo opozicija. Ne tražimo nikakvu ulogu u sledećoj vladi i ne vidimo kako možemo da budemo u vladi koju bi formirale ove dve stranke“, rekao je Haradinaj za TV Dukađini.

Haradinaj naglašava da ne sme doći do neuspeha u postizanju dogovora između dve stranaka koje su osvojile najviše glasova na izborima 6. oktobra, jer bi to moglo dovesti do političke krize.

„Nije dobro da ova situacija traje dugo, jer odlazeća vlada ima svoja ograničenja. Mi i dalje obavljamo funkcije starateljstva i ne dozvoljavamo institucionalni vakum i haos bilo koje prirode, ali moraju se stvoriti nove institucije“, poručio je Haradinaj.

On je ponovio svoju ranije iznetu tvrdnju da veruje da će se vizna liberalizacija za građane Kosova dogoditi do kraja ove godine.

„I dalje se nadamo ovoj odluci, jer to zaslužujemo. Moramo stalno da držimo pritisak na EU, a Savet Evrope se sastaje u decembru i nadamo se da će ta tema biti na dnevnom redu. Obavili smo sve moguće zadatke i zato se nadam se da će pozitivno odlučiti”, zaključio je Haradinaj.

Vojska SAD evakuiše džihadiste iz Sirije u Irak! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA