Najnovije

POLITIKOLOG OTKRIO NOVE ZAPLETE NA KOSOVU: Neslaganje oko podele vlasti može da vodi u nove izbore!

Zbog spora oko podele funkcija, koalicioni dogovor između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova može potpuno da propadne, a u tom slučaju nije isključeno ni raspisivanje novih izbora, ocenjuje politikolog Ramuš Tahiri.

Politikolog Ramuš Tahiri (Foto: Jutjub)

Tahiri ukazuje da je DSK javno objavio da, pored pet ministara, jednog zamenika premijera i predsednika Skupštine traži i poziciju predsednika takozvanog Kosova.

– Samoopredeljenje je bilo saglasno da im da mesto predsednika Skupštine, ali ne i predsednika države. Izgleda da je ta raspodela izazvala neslaganje. Sledeci sastanak će se održati izgleda tek naredne nedelje, a rok za saziv Skupštine već teče, prošlo je već desetak dana – napominje Tahiri.

Ovaj politikolog iz Prištine pojašnjava da predsednik lažne države Hašim Tači treba u roku od 30 dana od objavljivanja konačnih rezultata da sazove prvu konstitutivnu sednicu takozvane Skupštine Kosova, što znači da bi poslednji rok za konstituisanje parlamenta bio 27. decembar. Kada se svi rokovi uzmu u obzir, jasno je da izglasavanje vlade u parlamentu može da se prolongira do druge polovine januara.

– Od dana konstituisanja Skupštine, predsednik ima 15 dana da imenuje mandatara, a posle mandatar ima 15 dana da sastavi (tzv.) vladu. Ukupno, od današnjeg dana, krajnji rok za sastav vlade je još oko mesec i po – kaže Tahiri.

Šiptarima smeta istina, a čuće je još mnogo puta! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA