Najnovije

Nemački industrijalci su stvorili evro kako bi kolonizovali Evropu ali im sada dolazi konačna propast! Ovo se dešava...

Kriza u Evropi će doći iz Nemačke, koja je ušla u period političke krize, a koja, sve do sada, nije eksplodirala.

Angela Merkel (Foto: Jutjub)

Piše: Tom Luongo

Stvaranje evra, kao valute, inicirali su nemački industrijalci tražeći prednost koju bi im donela jedna valuta.

Jedinstveni kurs podcenjuje vrednost industrijskih subjekata severne Evrope, istovremeno precenjujući proizvodne kapacitete Južne Evrope.

Štaviše, podiže efektivni kvalitet duga tih zemalja daleko iznad tržišne stope. To im je omogućilo da se zadužuju po daleko nižim stopama nego što bi ikada mogli.

To je dovelo do toga da danas svedočimo ogromnim unutrašnjim neravnotežama koje su stvorile ove ekonomije, dodatno urušile njihov proizvodni kapacitet i konkurentnost i ostavile ih u ogromnim dugovima koji se zatim koriste kao dodatno sredstvo za oduzimanje poslednjeg bogatstva zemlje kada dođe do neizbežne krize i kada dug mora da se restruktuira.

Jer efekti jedinstvene valute su u potpunosti predvidljivi. 

Nemačka se, međutim, nikada nije odrekla svog merkantilističkog načina razmišljanja. Radije je prodavala Španiji i Grčkoj BMV i porše, pozajmljivajući im novac po sniženim kamatnim stopama.

A onda, kada računi dođu na  naplatu, treba štedeti kako bi se dug vratio.

Zato je Nemačka danas trulo središte raspadajuće evropske imperije. I zato će svi, uključujući Nemce, sada postati siromašni, kako se planinski lanac nenaplativih dugova urušava.

Carstva uvek trunu iznutra

Velika novost je da je koalicijski partner Angele Merkel, socijaldemokrate (SPD), upravo izabrao novo rukovodstvo koje je neprijateljski raspoloženo za vladajuću koaliciju, jer oni krive Merkelovu za njihov kolaps kao nacionalne političke sile. To dovodi u opasnost njenu političku budućnost ili joj, u najmanju ruku, osigurava još manju kontrolu nad nemačkom vladom.

Poslednjih nekoliko meseci videli smo kako su tržišta generalno predahnula nakon što su Fed i ECB ušle kako bi obezbedile likvidnost. Ali to ne popravlja osnovne probleme, već ih samo odlaže još nekoliko meseci.

Nemačka multigeneracijska merkantilistička imperija dostigla je vrhunac. Ne može ići dalje bez prepuštanja političkog terena ostatku Evrope ili napuštanja same ideje koja je stvorila carstvo, pre svega, evra.

To je centralni problem koji je u srži evropskog projekta.

 

Naši specijalci će proći surovu obuku koju će voditi moćna Putinova jedinica. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube