Najnovije

SOROŠ DIGAO SVOJU "VOJSKU" ZBOG SRBIJE! Zadatak im je da spoje Beograd i Prištinu

Gotovo da nema nedelje da Zapad i krugovi oko Soroša ne organizuje neku međunarodnu diskusiju između predstavnika Beograda i Prištine na temu konačnog rešenja lažne države. Pokušavaju li tako na „na mala vrata“ da ožive dijalog koji je mrtav zbog ponašanja Albanaca.

DŽordž Soroš (Foto: Jutjub)

Hašim Tači, predsednik takozvane države Kosovo danas u Berlinu, na skupu pod nazivom „Balkanski dijalozi“, govori o mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine. Dakle, o pomaku priča takozvani predsednik nepriznate države koja je uvela necivilizacijske takse ostatku Srbije, čime je i ubila dijalog.

Propaganda Soroša

To nije prva panel diskusija te vrste o Kosovu, a uglavnom ih finansiraju i prave organizacije koje su u direktnoj ili indirektnoj vezi sa DŽordžom Sorošem.

Politikolog Dragomir Anđelković nema dilemu da takvi skupovi Srbiji samo nanose štetu.

„Oni imaju propagandni efekat za (tzv.) Kosovo, Hašima Tačija i za deo (tzv.) kosovskih političara, dok za Srbiju ne donose nikakvu korist, već nam otežavaju i smanjuju prostor za pokušaj dogovora sa centrima moći u Americi sa kojima bismo možda mogli nešto i da napravimo“, kaže Anđelković.

Pored lidera iz našeg regiona i velikog broj uticajnih diplomata iz SAD, EU, Nemačke, na skupu će se naći i predstavnici akademske zajednice.

Model dve Nemačke

Anđelković kaže da nije nikakvo iznenađenje to što su Tačijevi glavni sagovornici bivša visoka predstavnica EU za spoljne poslove Ketrin Ešton, američki diplomata Frenk Vizner i bivši nemački ambasador Volfgang Išinger.

„Svi oni su prvoborci podrške kosovskom separatizmu i perjanice u nametanju Srbiji modela dve Nemačke kao konačnog rešenja za Kosovo. Za nas taj model znači da sve gubimo, bez priznanja (tzv.) Kosova u prvom koraku, dok bi u drugom došlo i do toga“, objašnjava sagovornik. 

Organizatori skupa u Berlinu su Istok-Zapad institut iz NJujorka, Beogradski fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija, što je za Anđelkovića samo potvrda da iza svega stoji soroševski lobi.

„Sve te organizacije su deo propagandnog i ideološkog soroševskog kompleksa i njihov cilj je da se promovišu ne samo nezavisno (tzv.) Kosovo i politika (tzv.) Kosova, već i Hašim Tači i svi Soroševi partneri na (tzv.) Kosovu“, ističe on.

Već viđeno

Prema Anđelkovićevim rečima, sve to za nas nije dobro jer su te iste organizacije često napadale i Srbiju, i Rusiju, i Republiku Srpsku, često i Donalda Trampa, a takve organizacije nam otežavaju da napravimo neki sporazum sa Trampovim okruženjem.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, skupu će prisustvovati i njen direktor Marko Đurić, a dijalog Beograda i Prištine će biti u središtu pažnje, s obzirom da već nekoliko meseci nije razgovarano na tu temu, koja je ključna za evroatlantske integracije.

Kineski avion je jedini na svetu koji pored f-22 i f-35 može da uradi neverovatan manevar! Snimak pogledajte OVDE!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA