Najnovije

HARADINAJ VREBA IZ PRIKRAJKA: Ako Kurti ne može da formira novu vladu može biti kažnjen na izborima

Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj poručio je liderima partija koje su osvojile najviše glasova na vanrednim izborima da budu oprezni, jer bi u slučaju održavanja novih izbora mogli biti kažnjeni za nesposobnost formiranja nove vlade i institucija.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

On je komentarišući izjavu lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija “da bi moglo doći do novih izbora u slučaju da se ne postigne sporazum sa Demokratskim savezom Kosova“, rekao da se trenutna situacija u zemlji ne sme zloupotrebljavati.

"Mislim da ne bi trebalo da zloupotrebljavamo situaciju u zemlji. Da takav preteći pristup čujemo od koalicionih partnera čini mi se čudnim. Svako ko ima zvaničan mandat treba da bude oprezan, jer će u suprotnom biti kažnjen zbog nesposobnosti da formira institucije. Smatram da to nije pravi put”, rekao je Haradinaj.

Na pitanje novinara da li će njegova partija podržati koaliciju DSK-PS, Haradinaj je rekao “mi imamo svoje stavove, ali moramo kalkulisati za dobrobit svih".

“Ako tzv. Kosovo ima određenih teškoća, trebalo bi da razmotrimo našu ulogu. Mi nemamo stav koji bi Aljbina Kurtija učinio srećnim, ali moramo biti u mogućnosti da iskalkulišemo šta je dobro za tzv. Kosovo. Mislim da je dobro da nova vlada počne sa radom i vidimo one koji su kritikovali do sada“, poručio je Haradinaj.

Komentarišući susret DŽelala Švečle i Marka Đurića na međunarodnoj konferenciji u Tirani, Haradinaj je rekao da je jedina novost ta što su se Samopredeljenju "izjasnili protiv njih“ i dodao:

“Zato oni moraju da se izjasne o tome“.

Pitanje novinara je bila i izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Račku, na šta je vršilac dužnosti predsednika kosovske vlade rekao da je to “nenormalno i da bi građani Kosova, Srbi trebalo da budu oprezni i da se ne izjednačavaju sa tim“.

“Apelovao sam na njih da ne učestvuju u ovoj raspravi, jer treba preduzeti pravne akcije. Takve izjave su nezakonite”, rekao je Haradinaj.

Pročitajte OVDE šta je Aljbin Kurti poručio potencijalnim koalicionim partnerima.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA