Najnovije

ISTINA ISPLIVALA POSLE 30 GODINA! HRVAT OTKRIO: Tuđman poslao Mesića u Beograd da provocira! Znao je da 2 stvari izluđuju Jovića!

Gordan Malić, istraživački novinar, napravio je dokumentarnu seriju o Franju Tuđmanu, a za HRT je otkrio zanimljiv detalj iz političke prošlosti Franja Tuđmana i njegovog  kadriranja:

Franjo Tuđman (Foto: Jutjub)

- Mesića je Tuđman poslao u Beograd kao provokatora, to je zanimljiva stvar, u to vreme je bila rasprava, koji hrvatski predstavnik da ode u Beograd. Tuđman, koji je stari "kadrovik", nanjušio je Mesićevu fenomenalnu karakteristiku, da je on genijalan provokator - kazao je Malić.

On je dalje otkrio da se Mesić pre odlaska u Beograd raspitivao na šta reaguje Borisav Jović, predsednik Predsedništva SFRJ, da bi ga izbacio iz takta. Saznao je da je to kada ga zoveš "Bora", i kada se puši u njegovoj blizini.

- Šta Mesić radi? Neprekidno ga zove Bora, i otpuhuje mu dim u lice. Tuđman ga je prepoznao kao performera, ali nije bio dobar premijer - zaključuje Malić govoreći o sastancima predsedništva gde je Mesić kao hrvatski predstavnk imao oštre sukobe sa Jovićem.

Kancelarka umalo pala tokom posete Aušvicu!Više o tome OVDE.

Izvor: HRT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA