Najnovije

BRUTALNI NAPAD NA VATERPOLISTE ZVEZDE U SPLITU DOKAZAO: Bar 90 odsto Hrvata su ustaše!

Vaterpoliste Zvezde napali huligani, ali su onda nastavili da ih maltretiraju "građani" Aleksandru Kralju, koji je od huligana pobegao skočivši u more, nisu dali da izađe dok nije skinuo klupsku majicu! Hrvati su proteklog vikenda još jednom dokazali da njihova bolesna mržnja prema Srbima ne zna za granice i da su gotovo svi odreda zadojeni najcrnjim ustaštvom!

Proslava "Oluje" u Kninu (Foto: Jutjub)

O tome svedoči brutalni napad na vaterpoliste Crvene zvezde, koji su u subotu samo pukim čudom ostali živi na splitskoj rivi. NJih su dok su sedeli u kafiću napali huligani, i to samo zato što su, ispod jakni, nosili majice i trenerke sa grbom svog kluba. U međuvremenu, trojica od petorice napadača su privedena, ali je strašan utisak ostavilo to što su divljake u ovom krvavom piru zdušno podržavali svi prisutni “građani Splita”!

Tukli ih po nogama

Srpski igrači napadnuti su metalnim šipkama, palicama i noževima dok su sedeli u kafiću kraj mora. I to samo zato što su im se na majicama i trenerkama, i to ispod jakni, nazirala klupska obeležja!?! Bio je to dovoljan povod konobaru da ih upita “šta to traži tu?!”  (aludirajući na grb Zvezde, prim. ur.) i pozove očigledno već spremne huligane (ovo potvrđuje i antisrpski nastrojeni "Jutarnji list"). Petorica divljaka naoružanih metalnim palicama već sledećeg trenutka ostrvila su se na sportiste. I dok su trojica naših igrača nekako uspela da pobegnu iako su ih tukli po nogama, Zvezdin golman Aleksandro Kralj morao je da skoči u ledeno more kako bi spasao živu glavu!

Upravo se tada pokazalo da ovaj napad nije nikakav izolovani incident, već da linč srpskih mladića podržavaju skoro svi Splićani koji su se zatekli na čuvenom šetalištu. Nesrećnom golmanu nije pomoglo ni što je pokušao da se izvuče iz opasne situacije vičući “da nije Srbin, nego Crnogorac”. Rulja mu nije dozvolila da izađe iz ledenog Jadrana sve dok nije skinuo i bacio Zvezdinu majicu. Na snimku s lica mesta jasno se čuje kako gomila Hrvata svih generacija uzvikuje: "I treba, i treba, ipak je on četnik!"

Tim povodom reagovala je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je licemerno primetila da je u pitanju samo huliganski ispad, a ne atak podstaknut mržnjom.

- Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su odmah stali u odbranu tih vrednosti - napisala je ona na Tviteru, premda su svi videli da je Zvezdinom golmanu pomoglo samo dvoje od više stotina prisutnih ljudi, i to tek kada je stigla patrola policije.

Na drugoj strani, država Srbija juče je uručila protestnu notu otpravniku poslova hrvatske ambasade u Beogradu, što je potvrdio šef diplomatije Ivica Dačić.

- Ovaj napad posledica je strašne antisrpske kampanje i atmosfere koja se stvara u hrvatskom društvu. Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju atmosferu koja neće biti podsticajna za ovakve šovinističke, pa na kraju krajeva i anticivilizacijske postupke. Tražićemo da se tačno utvrde počinioci i da se strogo kazne - podvukao je Dačić i istakao da je ponosan što se tako nešto nikada ne bi desilo u Srbiji.

Slavljenje NDH

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da brutalni fizički napad na naše vaterpoliste predstavlja zločin iz mržnje a ne huliganstvo, kako su ocenili hrvatski zvaničnici.

- Sve činjenice jasno govore da se radi o nacionalnoj netrpeljivosti i mržnji. Ovo je samo jedan od mnogih događaja širom Hrvatske koji uključuju etničku netrpeljivost, slavljenje ustaša i genocidne NDH, upotrebu ustaških simbola i pozdrava, negiranje ili umanjivanje srpskih žrtava, uvrede, pretnje, fizičke napade i govor mržnje usmerene protiv Srba i svega što je srpsko - zaključio je Linta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je besan zbog strašnog nasilja u Splitu, ali je ipak pozvao na smirivanje strasti.

- Mogu sad da kažem šta mislim o tome, ali bolje je za sve da pozovem Hrvatsku da svi zajedno, poštujući razlike i drugačije poglede na prošlost, gradimo drugačiju budućnost. Zašto se to kod njih toliko dešava?! Bojim se da to nije poslednji takav slučaj. Siguran sam, ili se bar nadam sa velikom sigurnošću, da se to ne bi dogodilo u Beogradu - rekao je Vučić novinarima u Vršcu.

Hrvatski huligani Zvezdinom golmanu pretili klanjem. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Aleksandar Kralj o incidentu u Splitu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA