Najnovije

NOĆNA MORA AMERIKANACA: Severna Koreja i Iran poseduju mnogo moćnije oružje od nuklearnih raketa! (VIDEO)

Iran i Severna Koreja predstavljaju sve veći izazov Sjedinjenim Državama u svemiru, jer su obe zemlje razvile ometačke sposobnosti, saopštila je Obaveštajna agencija za odbranu SAD u novom izveštaju.

Američki vojnik (Foto: Jutjub)

- Iran i Severna Koreja predstavljaju izazov zbog mogućnosti vojnog korišćenja svemira, jer su obe zemlje pokazale sposobnost za ometanje. Iran i Severna Koreja imaju uslove za svemirsko lansiranje, što može poslužiti kao sredstvo za testiranje tehnologija balističkih raketa - navodi se u izveštaju.

U izveštaju se takođe navodi da su Rusija i Kina dali prioritet potrebi da se suprotstave SAD u svemiru i uspeli su da smanje američku vojnu efikasnost u ovom domenu.

- Kineske i ruske vojne doktrine ukazuju na to da oni smatraju da je prostor važan za moderno ratovanje i da vojno-svemirske sposobnosti vide kao sredstvo za smanjenje američke vojne efikasnosti - navodi se u izveštaju.

- Peking i Moskva će nastaviti da posmatraju svemir kao put do pobede u budućim ratovima. Oni razvijaju sisteme koji predstavljaju pretnju slobodi delovanja u svemiru. Oba će nastaviti svoje napore da poboljšaju svoje svemirske i vojno-kosmičke sposobnosti, i bolje ih integrišu u svoje vojske.

Sirijska vojska je spremna za odbranu zemlje. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Uporedna analiza vojne moći Izraela i Irana. Ko bi pobedio u slučaju eskalacije velikog rata na Bliskom istoku?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA