Najnovije

Kapetan Dragan poručio Hrvatima: Nisam ja Tadić da vam se izvinjavam

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, koji je osuđen na 13 i po godina robije zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj, tvrdi da je zatočen u zatvoru kojii neodoljivo podseća na nacistički logor.

Kapetan Dragan (Foto: Jutjub)

Vasiljković se nalazi u zatvoru u Lepoglavi i odslužio je dve trećine kazne, ali još nije pušten na uslovnu slobodu. Zbog toga je podneo ustavnu tužbu, uz koju je napisao i pismo u kom ističe da mu je suđeno u montiranom postupku.

- Pre nego što ovaj predmet ode pred neke poštene i časne sudije van Hrvatske, rešio sam da ipak napišem tužbu jer ste ovim nacističkim procesom dali svakom, pa čak i umerenom i objektivnom Srbinu poput mene, dovoljno materijala da vam utera dug za narednih 300 godina. Sve vas u tzv. hrvatskom pravosuđu doživljavam, bez ijednog izuzetka, kao kukavičke zločince protiv čovečnosti, koji umesto "srbosjeka" vaših predaka (nož korišćen u vaša 24 industrijska pogona za ubijanje srpske dece) koriste zloupotrebu zakona i poklonjenog poverenja kao oružje za zastrašivanje i progon Srba u providno montiranim nacističkim procesima - napisao je Vasiljković.

Prema njegovim rečima, sramno je što nije pušten na uslovnu slobodu usled "nepokazivanja kajanja"!

- Zašto bih se kajao za vaše zločine? Zar vam ličim na Borisa Tadića, pa da se izvinjavam za vaša nedela i zločine kao on? Stvarno ste naivni. Nisam siguran da li očekujete da se mi Srbi kajemo za vaše nebrojene izdaje, zločine koje su počinili vaši roditelji u Jasenovcu i za industrijske pogone za ubijanje nedužne srpske dece, žena i nedužnih ljudi. Da li za 24 hrvatska koncentraciona logora smrti ili za katoličke zločine koje su vaši dedovi počinili u Magdenburgu, Hajdelbergu i gde god im se pružila prilika da učine zlodelo, kao sada vama u ovom zločinačkom montiranom procesu?" - stoji u pismu. 

Da li milioni za Vučićevu kampanju dolaze iz džepova građana pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kapetan Dragan o Hrvatima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA