Najnovije

VUČIĆ: Ne zanimaju me protesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče novinarima u Minhenu da je razgovarao sa bivšim potpredsednikom SAD DŽozefom Bjdenom o nastavku dijaloga sa Prištinom i sa američkim kongresmenima, koji su se interesovali za pitanje braće Bitići, a o protestima građana u Beogradu rekao je da ga ne zanimaju.

Vučić (Foto: Jutjub)

On je rekao da je Bajden izrazio želju da se nastavi dijalog sa Prištinom i da se očuva regionalni mir i dodao da je Bajden razgovarao sa albanskom delegacijom i da misli da im je preneo snažnu poruku po pitanju raksi i želju da se nastavi dijalog.

Vučić je rekao da su dvojica kongresmena insistirala na slučaju braće Bitići, da je on rekao da osuđuje strašan zločin koji im se dogodio, ali da se Srbija trudi da nađe dokaze, ali i da ne može nekoga da uhapsi na osnovu novinskih priča.

„Ako imate neki dokaz, dajte mi ga. Za 13, 14 godina neki nisu ništa uradili, a vi očekujete od mene da preko noći rešim nešto 20 godina kasnije“, rekao je Vučić.

Upitan da li se zbog protesta u Tirani čuo sa albanskim premijerom Edijem Ramom, Vučić je rekao da ga nije briga za „neke demonstracije“, već da bi ga pitao neka druga pitanja.

On je dodao i da je pitao šta Srbija da radi ako 31. marta više ne bude granice između Kosova i Albanije i šta je to što će u tom slučaju da radi EU, ali da nije dobio odgovor.

„Treba očekivati nastavak te politike Tirane i Prištine. To nije hir. Raste dramatično podrška ujedinjenju. Porasla je na 72 do 75 odsto. I na tom talasu podrške i jedni i drugi rade na ujedinjavanju. Nemam iluzija i sumnje da će se to nastaviti. To dodatno doprinosi stvaranju tenzija u regionu“, rekao je Vučić.

Upitan o porotestima „Jedan od pet miliona“ u Beogradu, on je rekao da ga ne zanimaju. „Neka šetaju koliko hoće, želim im sve najbolje“, rekao je Vučić.

Upitan o izjavi člana predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da ako se ime Republike Srpske menja, ono treba da glasi Zapadna Srbija, Vučić je rekao da niko nema pravo da menja ime RS koje je ustavna i dejtonska kategorija u BiH. „Republika Srpska je bila i ostaće ime“, rekao je Vučić.

Vreme je da se začuje glas 80 odsto građana za koje „Kosovo je Srbija“. Više o tome čitajte  OVDE.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA