Najnovije

Kolinda strahuje od bolesti, a Hrvate zanima samo jedno - koliko koštaju pregledi!

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je pregled u jednoj zagrebačkoj privatnoj poliklinici platila 6.160 kuna (oko 830 evra), a u tu cenu je uključen i popust od 20 odsto. Redovna cena MR skrininga celog tela, koji je Grabar Kitarović obavila 15. februara, iznosi 7.700 kuna (oko 1.000 evra), stoji na računu koji je dostavljen Tportalu.

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Jutjub)

Taj portal je od Kancelarije hrvatske predsednice tražio podatak koliko je Grabar Kitarović koštao taj pregled koji je izazvao velko interesovanje javnosti. Postavili su i pitanje zašto je pregled obavila u privatnoj poliklinici, a ne državnoj bolnici i da li ga je platila svojim novcem.

Iz Kancelarije hrvatske predsednice je stigao odgovor da je Grabar Kitarović račun platila sama, ali je iz njene službe za odnose s javnošću rečeno da nemaju saznanja o iznosu obavljene usluge.

Kako se navodi, tek na insistiranje portala, otkrivena je cifra na računu za pregled.

Pregled je obavljen u poliklinici Radiohirurgija Zagreb za koju se navodi da je jedna od najsavremenijih poliklinika za dijagnostiku i lečenje karcinoma radioterapijom, radiohirurgijom i hemoterapijom na području jugoistočne Evrope. Tu polikliniku je pre dve godine lično Grabar Kitarović otvorila.

Kao razlog zašto je odabrala baš tu kliniku, iz Kancelarije hrvatske predsednice kliniku su objasnili da je prim. dr. sc. Dragan Švarc dugogodišnji lekar kod kojeg je Grabar Kitarović išla na preventivne preglede.

Šta se dešava sa Kolindom?! Hrvatska predsednica u tajnosti za samo mesec dana u više navrata boravila u bolnici!

Doktor je u međuvremenu prešao da radi u privatnu kliniku, pa je Grabar Kitarović ove godine preventivni pregled, magnetsku rezonancu dojki i unutrašnih organa obavila poliklinici Radiohirurgija.

Ta klinika, kako se navodi, ima uređaj najnovije generacije za navedeni pregled.

Portparolka hrvatske predsednice Ivana Crnić je pre dva dana izjavila da je Grabar Kitarović sredinom januara više puta bila na infuziji u Kliničko bolničkom centru Sestre milosrdnice i da je bila na pregledu u privatnoj klinici Radiohirurgija Zagreb.

Ona je za zagrebački "Večernji list" rekla da je Grabar Kitarović primala infuziju da bi "pod virozom mogla da obavlja posao i otputuje u zvaničnu posetu Turskoj".

Kada se radi o pregledu u privatnoj klinici koja je specijalizovana za dijagnostiku i lečenje karcinoma radioterapijom i radiohirurgijom, Crnić je navela da je predsednica obavila redovne i preventivne preglede.

Kako se navodi, u Hrvatskoj ne postoji zakonska obaveza, ali ni praksa da držžavni vrh objavljuje rezultate svojih sistematskih pregleda.

Pročitajte OVDE gde se to gradi nova američka baza gde će testirati i bojne otrove.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta je to novo rekla Kolinda…

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA