Najnovije

Pentagon razrađuje novu strategiju za ratovanje protiv Rusije i Kine

Pentagon razrađuje novu strategiju vođenja ratnih dejstava protiv vojno moćnih država kao što su Rusija i Kina, a njena glavna osobenost biće u skrivenom prodoru u dubinu teritorije protivnika – izjavio je elitni američki general Dejvid Goldfajn.

Goldfajn (Foto: Jutjub)

On je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD, a u govoru koji je održao na Brukingskom istraživačkom institutu u Vašingtonu dodatno je otkrio i objasnio:

„Nova strategija je reakcija na pretnje sa strane Rusije i Kine. Rad na njoj potrajaće godinu dana. A realizacija onoga što bude utvrđeno iziskivaće 135 milijardi dolara. Suština strategije biće nanošenje udara po slabim tačkama protivnika sa izbegavanjem suočavanja sa njegovim jakim stranama“.

Goldfajn je naveo da će realizacija strategija uključivati angažovanje svih rodova oružanih snaga SAD, a da će u glavnoj ulozi biti lovci F-35 koji će imati ulogu „štaba za koordinaciju napada“.

Američki general je ocenio:

„Strategija će doneti fundamentalne izmene i na kulturnom i na tehničkom planu, a daće našim jedinicama asimetrične prednosti nad protivnicima.“

Američki mediji prenose da je general ukazao da će nova strategija ličiti na „taktiku Trojanskog konja“ ali da nije otkrio nikakve podrobnosti.

A nije odgovorio ni na pitanje: kako će SAD realizovati tu strategiju s obzirom na to da i Kina i Rusija raspolažu savremenim naoružanjem koje je konkurentno američkom.

Koliko tačno ljudi na planeti nije priznalo Kosovo pročitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA